Στη ΔΕΘ με ύφος πρωθυπουργού

Πρωθυπουργός την έχει δει ο αμετροεπής Ευάγγελος Βενιζέλος και, με τη γνώριμη βιασύνη του, ανεβαίνει επί της ουσίας την πρώτη Κυριακή (που παραδοσιακά ανήκε στην κυβέρνηση) του Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οπως έγινε γνωστό από την άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος, για να συζητήσει για το μείζον θέμα της «επανεκκίνησης της οικονομίας».

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα της Ν.Δ. περί επανεκκίνησης, ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι θα ξεχάσουν οι πολίτες ότι διετέλεσε ύπαρχος του Γιώργου Παπανδρέου τις μέρες του «Τιτανικού» και του Μνημονίου και θα σερβίρει τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της χώρας, οι οποίοι αποτελούν και τη βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία, όπως ισχυρίζεται, θα πορευτεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί:

– Στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και τη διόρθωση μέτρων που ΘΙΓΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης).

– Στις προοπτικές ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους (σ.σ.: τα κεφαλαία είναι χαρακτηρισμένα έτσι από το ΠΑΣΟΚ).

Μάλιστα, για να πείσει για την κυβερνησιμότητά του, θα πάει πριν από τη ΔΕΘ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει ως υπουργός Εξωτερικών στο άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της Ε.Ε.

Τέλος, σε άρθρο του στο «Εθνος» ο κ. Βενιζέλος κηρύσσει την προεκλογική περίοδο, δηλώνοντας ότι ο φετινός Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οφείλει να σηματοδοτήσει «την είσοδο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο από την κρίση, τη σταδιακή αλλά οριστική έξοδο από το Μνημόνιο».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα