«Μαχαίρι» με καθυστέρηση για την ΕΑΒ!

Με καθυστέρηση μηνών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε και έλαβε χθες την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε.), σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης στα μέλη της διοίκησης της εταιρίας από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα. O οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη στον γενικό διευθυντή της ΕΑΒ Θανάση Χρονόπουλο, ο οποίος είχε καταλάβει τη θέση με πλαστό μεταπτυχιακό, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη και στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΒ, καθώς δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μισθός 7.500 ευρώ τον μήνα στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, εις βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα αναφέρεται ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΒ Α.Ε. υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον κ. Χρονόπουλο, η περίπτωση του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Για το συγκεκριμένο μέλος «κινήθηκε η διαδικασία παύσης του από μέλος του Δ.Σ. Η αντικατάστασή του, όπως και των άλλων μελών του Δ.Σ., ούτως ή άλλως, έχει δρομολογηθεί από τις 30/7/2013 και η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει οριστεί για τις 28/08/2013».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, χωρίς να εξηγεί την καθυστερημένη αντίδραση, υποστηρίζει ότι το υπουργείο «παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρίας. Προς την κατεύθυνση αυτή επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του».

Υπενθυμίζεται ότι εντός των ημερών η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για την τύχη της ΕΑΒ, καθώς η εξυγίανση/εκκαθάριση της εταιρίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που πρέπει να παρουσιαστούν στην τρόικα στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα