Ταλαιπωρία με εκκαθαριστικά από Θεοχάρη

Ταλαιπωρία και στήσιμο στις ουρές των τραπεζών περιμένουν 500.000 φορολογουμένους, που πρέπει να αναζητήσουν από το διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, αλλά και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, για να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών αυτών έως τις 30 Αυγούστου!

Πολλά εκκαθαριστικά δεν έχουν φτάσει τους φορολογουμένους αυτούς μέσω των ΕΛ.ΤΑ., αν και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης λήγει σε μόλις τέσσερις μέρες!

Ο απίθανος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους φορολογουμένους αυτούς για να τους τρομοκρατήσει και να τους απειλήσει με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει αναζητήσουν στo TAXISnet τα εκκαθαριστικά τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα τυπώσουν και να πάνε στις τράπεζες για να πληρώσουν την πρώτη δόση! Συγκεκριμένα, θα καλούνται να πληρώσουν ταυτόχρονα, έως τις 30/8/2013, την πρώτη δόση οφειλών που προέρχονται από:

α) τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012,

β) την εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012,

γ) το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012,

δ) τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και

ε) τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012!

Οδηγίες

Για να βρουν τα εκκαθαριστικά τους, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να εισέλθουν, μέσω του διαδικτύου και με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτήσει, στο σύστημα TAXISnet, για να «κατεβάσουν» τα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν εκδοθεί και έχουν ήδη αναρτηθεί! Στη συνέχεια θα πρέπει να τα εκτυπώσουν και να τα προσκομίσουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ. μαζί με τα χρήματα της πρώτης δόσης των οφειλών τους, προκειμένου να την εξοφλήσουν εμπρόθεσμα.

Εναλλακτικά, μπορεί να μη χρειαστεί να έχουν μαζί τους τα εκτυπωμένα μέσω διαδικτύου αντίγραφα των εκκαθαριστικών τους, αλλά σε ένα απλό χαρτί να έχουν σημειωμένο, για κάθε είδος φόρου που πρέπει να καταβάλουν, τον σχετικό κωδικό πληρωμής που ονομάζεται «Ταυτότητα Οφειλής» και το ακριβές ποσό της δόσης. Σε κάθε περίπτωση, τα δύο αυτά στοιχεία θα πρέπει να δίδονται στον ταμία του υποκαταστήματος της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., ώστε η πληρωμή να είναι έγκυρη. Για πολλούς από τους φορολογουμένους αυτούς, που είναι συνταξιούχοι και δεν έχουν εξοικειωθεί με το διαδίκτυο, η όλη διαδικασία που περιγράψαμε μπορεί να σημάνει μια πρόσθετη ταλαιπωρία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα