Του άξιζαν όλα τα αστέρια

Το όνειρο έσβησε. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, τα έδωσε όλα, αλλά πλήρωσε την απειρία του, και την έλλειψη του 12ου παίκτη του. Στην άδεια Τούμπα το ταξίδι για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έφτασε στο τέλος του. Εχασε από τη Σάλκε με 2-3, δέχθηκε δύο γκολ όταν οι Γερμανοί έπαιζαν με 10 παίκτες, κέρδισε το χειροκρότημα για τη συγκινητική προσπάθειά του, αλλά έχασε την ακριβοθώρητη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον συνεχίζει στο Γιουρόπα. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για τους ομίλους. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το 1-1, δεν είχε την τύχη με το μέρος του.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του θύμιζε παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα. Ο Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ έξυπνα με ένα πρωτότυπο 4-4-1-1 και τον Σαλπιγγίδη σε ρόλο επιθετικού μέσου πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη. Σφιχτή άμυνα, πολυπρόσωπο κέντρο, κλειστοί διάδρομοι, υπολογισμένες ενέργειες με έναν και μόνο προφανή σκοπό: να διαφυλαχθεί πάση θυσία το «μηδέν» στην άμυνα. Μπροστά άφησε στα άκρα τις «σαΐτες» Στοχ και Λούκας, ενώ στην άμυνα κόντρα στις δοκιμές της προηγούμενης μέρας «φοβήθηκε» να «ντουμπλάρει» τον τραυματία Λίνο με τον ανέτοιμο Σπυρόπουλο. Εμπιστεύτηκε αριστερά τον Σκόνδρα παίρνοντας το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.

Η εικόνα της άδειας Τούμπας θύμιζε αποστειρωμένο θάλαμο νοσοκομείου. Ο ήχος του Τσάμπιονς Λιγκ ακούστηκε για πρώτη φορά, το σεντόνι τέντωσε στο κέντρο, αλλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ήταν εκεί. Η «παγωμένη» αίσθηση έδωσε τη θέση της στην αγωνία, όταν η μπάλα κύλησε στο χόρτο. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του έδωσε χώρο και χρόνο στη Σάλκε να οργανωθεί επιθετικά και περίμενε πίσω. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν με στημένες φάσεις και εκεί τελείωσαν όλα. Ή σχεδόν όλα, γιατί στη δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους πέτυχαν το γκολ με τον Σαλάι (43′) – η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στο facebook ότι προηγήθηκε κοντρόλ με το χέρι του Ουτσίντα, ενώ ο Στέφενς που διαμαρτυρήθηκε στη φυσούνα αποβλήθηκε. Για τον ΠΑΟΚ ήταν άδικο. Δεν είχε κινδυνεύσει, είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, το έλεγχε στο μεγαλύτερο μέρος κι όμως ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Το ερώτημα ήταν αν θα έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει.

Τα είχε. Πρώτα προειδοποίησε με τον Σαλπιγγίδη – απέτυχε να πλασάρει από κοντά και προκάλεσε έκρηξη στο 52′. Ο Κίτσιου πέρασε πάσα-όνειρο στον Αθανασιάδη, που παρέδωσε άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια του εκτελεστή. Φωτοβολίδα και 1-1! Η συνέχεια ήταν συναρπαστική. Η Σάλκε έμεινε με 10 παίκτες – αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τζόουνς (63′), αλλά βρήκε τον τρόπο να μπει και πάλι μπροστά με τον Ντραξλερ (67′). Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν πλέον δύο γκολ. Ο Στέφενς από την εξέδρα φρέσκαρε την επίθεση με Νέτσιντ, Ολίσε και περίμενε. Τον δικαίωσε ο Κατσουράνης (78′) με φοβερή κεφαλιά (2-2). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά κι έσπασαν καρδιές, όταν πρώτα ο Λούκας και μετά ο Στοχ κλότσησαν μοναδικές ευκαιρίες. Αυτοί που γέλασαν όμως τελευταίοι ήταν οι Γερμανοί (90′), με τον Σαλάι 2-3.

Με λάθη η διαιτησία του Ολλανδού Κούιπερς «κιτρίνισε» τους Σαντάνα, Κίτσιου και απέβαλε τον Τζόουνς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζιόλης, Λούκας (79′ Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (71′ Ολίσε), Βίτορ, Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης (71′ Νετσίντ), Κίτσιου.

Σάλκε (Γιένς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Σαντάνα, Ντράξλερ, Κλέμενς (60′ Μέγιερ, 69′ Νόιστεντερ), Χούγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν (82′ Ματίπ), Ουτσίντα, Φουκς, Σαλάι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα