Το μυστήριο συνεχίζεται για τον θάνατο του Ασλάνη

Αιφνίδιο θάνατο λόγω πνευμονικού οιδήματος, αλλά όχι ξεκάθαρη εικόνα για τις ακριβείς συνθήκες και τους λόγους που τον προκάλεσαν κατέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Η νεκροψία-νεκροτομή απέκλεισε την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, ανέσυρε όμως μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από την μέρα που ο διάσημος Ελληνας σχεδιαστής μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» για όσους τον «εκβίαζαν και τον απειλούσαν» και για τα πρόσωπα που του είχαν αναστατώσει τη ζωή.

Ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης, σε επικοινωνία που είχαμε χθες μαζί του, απέκλεισε αναφανδόν την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας – δηλαδή αυτό που είχε συμπεράνει από την πρώτη ώρα της θλιβερής είδησης το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ο θανών υπέστη πνευμονικό οίδημα (το οποίο μπορεί να προέλθει έπειτα από συνάρτηση πολλών παραγόντων).

Ο σχεδιαστής έφερε δύο μικρές εκδορές στα γόνατα, που αναφέρονται ως «ανεπαίσθητες» και υπάρχει ενδεχόμενο να προήλθαν είτε από την πτώση του στο πάτωμα είτε λόγω της τριβής από την προσπάθειά του να φτάσει στο κρεβάτι του, όταν κατάλαβε ότι έχει έρθει το «τέλος». Το πρόσωπό του ήταν μελανό. Προφανώς δικαιολογούνταν από τη στάση του άψυχου σώματος, που είχε γείρει δεξιά, με αποτέλεσμα το αίμα να ανέβει στον εγκέφαλο.

Ως χρόνος θανάτου προσδιορίζεται η νύχτα της Τρίτης 27ης Αυγούστου. Κι αυτό γιατί εάν η σορός ήταν εκεί πάνω από 48 ώρες, θα υφίστατο τη διαδικασία της αρχικής σήψης λόγω της ζέστης. Εάν στο δωμάτιο υπήρχε και δούλευε κλιματιστικό, το οποίο κρατούσε χαμηλή τη θερμοκρασία του χώρου, ο σχεδιαστής υπάρχει περίπτωση να είχε εκπνεύσει ακόμα και 48 ώρες πριν. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αναμένονται νωρίτερα από τις προσεχείς δύο εβδομάδες, θα φωτίσουν το «αίνιγμα» του χαμού του Μιχάλη Ασλάνη.

Η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό του Νέου Κοιμητηρίου της Χαλκίδος.

Σ.Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα