Το αντίο στον Ασλάνη

Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο νεκροταφείο της Χαλκίδας το Σάββατο το πρωί, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, έπεσε η αυλαία της σημαντικής διαδρομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του μοναχικού γνωστού σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι την Τετάρτη το μεσημέρι, 28 Αυγούστου. Μέσα σε βαρύ κλίμα θλίψης και οδύνης η οικογένειά του, συνάδελφοί του, πρόσωπα που ευεργέτησε και βοήθησε επαγγελματικά αλλά και πλήθος κόσμου από την πατρίδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε συνόδευσαν τη σορό του μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία στην τελευταία του κατοικία. Εκεί που είχε αφήσει τελευταία επιθυμία για να ταφεί.

Εκεί βρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη, μεταξύ άλλων, οι σχεδιαστές Μάκης Τσέλιος, Βασίλειος Κωστέτσος, Βασίλης Ζούλιας, Κώστας Μαυρόπουλος, Δάφνη Βαλέντε, Φιλήμονας, Χαρά Λεμπέση, Μιχάλης Μανιάτης, ο pr man Γιάννης Καζανίδης, η Λόλα Νταϊφά, η Βάνα Μπάρμπα, η Γωγώ Μαστροκώστα, ο Χάρης Σιανίδης. Φορώντας μαύρα τον αποχαιρέτησαν και κάποιες από τις μούσες του, οι Νόνη Δούνια, Αντζελα Ευριπίδη, Αννίτα Ναθαναήλ, Βασιλική Τσεκούρα, Εύη Αδάμ, Στέλλα Γιαμπουρά, Ιωάννα Σουλιώτη, Κάλλι Τσιλίδου, Μπέλα Αδαμοπούλου, Βάσια Παναγοπούλου και πολλοί άλλοι.

Τραγικές φιγούρες, οι δύο αδερφές του (η τρίτη που ζει στη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας) αλλά και ο αδελφός του, που ζήτησαν το φέρετρο του σχεδιαστή να παραμείνει ανοιχτό. Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Ασλάνη ήταν να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης Σαλονικιού 8 – Χαλκίδα.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσαν οι ηχηρές απουσίες: Της πιο στενής του φίλης, τηλεπαρουσιάστριας Ρούλας Κορομηλά (με την οποία συμπορεύτηκε τηλεοπτικά και επαγγελματικά και είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις και στην Αθήνα και τη Μύκονο) και της Βίκυς Κουλιανού, η οποία στις δημόσιες δηλώσεις της είχε πει ότι χρωστούσε ευγνωμοσύνη στον εκλιπόντα σχεδιαστή.

Το ένταλμα σύλληψης για χρέη 180.000€

Παρά τις επίμονες δηλώσεις του δικηγόρου του σχεδιαστή Ανδρέα Γαβαλά ότι «ο Μιχάλης δεν αυτοκτόνησε», η αποκάλυψη ότι πριν από περίπου 20 ημέρες (στις 9 Αυγούστου) είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του για οφειλή 170.000-180.000 ευρώ ενδυναμώνει την πιθανότητα ο Μιχάλης Ασλάνης να προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα προκειμένου να μη διασυρθεί δημόσια με μια ενδεχόμενη φυλάκισή του. Οι δικηγόροι του σχεδιαστή -κατά πληροφορίες- είχαν καταφέρει να πάρουν παράταση, ο ίδιος όμως αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό. Γεγονός εξαιρετικά περίεργο, αφού ήταν γνωστό ότι άνθρωποι τους οποίους γνώριζε πάνω από 20 χρόνια είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσουν για ποσό συμβατό με τα δεδομένα της αγοράς. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προσπαθήσει να πουλήσει τη βίλα του στη Μύκονο, η εποχή όμως δεν ευνοούσε την πώληση του πολυτελούς ακινήτου.

Οπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», την επόμενη μέρα της τραγωδίας ο αγαπημένος μόδιστρος των Ελλήνων είχε αφήσει επιστολή που φανέρωνε τις «μαύρες» προθέσεις του: «Φωτεινούλα μου, λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ» έγραφε απευθυνόμενος σε στενή του συνεργάτιδα. «Να είσαι πάντα καλά. Ο,τι ποθείς. Εγώ φεύγω. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ πάντα».

Σ. Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα