Το «εμιράτο» του Βλάση Τσάκα στην Καβάλα!

Προ ημερών η Καβάλα ανακοίνωσε ούτε πέντε ούτε 10 αλλά 21 (!) μαζεμένες μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League. Μια εντελώς νέα ομάδα, σε μια -έτσι κι αλλιώς- νέα προσπάθεια. Και σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, όπως ήταν λογικό, τοποθετήθηκε το όνομα του Ντίτελμ Φέρνερ. Ονομα βαρύ σαν ιστορία. Στα 72 του, ο ακούραστος Γερμανός, που συνδέθηκε με τον Ηρακλή του Χατζηπαναγή, προπονεί πια τους «αργοναύτες», επιβεβαιώνοντας, για αρχή, την αξιοπιστία του εγχειρήματος. Ποιος όμως έχει πλέον την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην (ποδοσφαιρική) καθημερινότητα και επικαιρότητα της Καβάλας; Κάποιος το προφίλ του οποίου δεν «φωνάζει» για την εγκυρότητα καμίας προσπάθειας στο ποδόσφαιρο. Κι όμως, ο δαιμόνιος Βλάσης Τσάκας εμφανίστηκε ξανά, με στόχους μεγαλεπήβολους. Μεταγραφικούς και όχι μόνο…

Οσοι το 2001 δεν συγκράτησαν την απόπειρα ενασχόλησής του με τα κοινά του ΠΑΟΚ (και το δήθεν ενδιαφέρον Αργεντινών επενδυτών) θα άκουσαν το όνομά του πάλι πρόσφατα. Δεν πέρασαν, άλλωστε, παρά μερικοί μήνες από το οριστικό τέλος στις «διαπραγματεύσεις» με τον Παναθηναϊκό. Ο γεννημένος στο Ηράκλειο Τσάκας για περίπου δύο χρόνια (από τον Σεπτέμβριο του 2011) προσπαθούσε να πείσει τους «πρασίνους» πως ο Αραβας πρίγκιπας Φεϊζάλ ήταν ο πιο κατάλληλος για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Ωστόσο δεν έπεισε κανέναν.

Ο Τσάκας όμως ξαναχτύπησε! Η ιδέα αναδημιουργίας της ομάδας της πόλης στην οποία κατοικεί εδώ και περίπου 20 χρόνια, της Καβάλας, γυρνούσε στο μυαλό του έντονα. Και το έκανε πράξη. Σε συνεργασία με Ελληνες που δραστηριοποιούνται σε Τουρκία και Γερμανία, το deal προχώρησε και ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος Γιώργος Τσοκτουρίδης έδωσε τα χέρια μαζί του. Η πρώτη κίνηση αφορούσε τον ερχομό Φέρνερ, με την ταυτόχρονη αποπομπή του Γιάννη Τοπαλίδη από τον πάγκο. Ο πρώην συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική δεν πρόλαβε να κοουτσάρει επίσημα τους Μακεδόνες. Τα νέα αφεντικά φέρεται ότι έχουν διαφορετικά σχέδια. Η απορία, πάντως, για τον ρόλο των επενδυτών και την ταυτότητά τους θα υπάρχει έως ότου αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Ο Τσάκας, βέβαια, παραμένει αινιγματικός: «Ολα θα είναι στο φως από την άλλη εβδομάδα. Θα λείπω στα Εμιράτα κι από Δευτέρα θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Εμείς θέλουμε τους Καβαλιώτες κοντά μας. Θέλουμε το καλό της ομάδας και στο λίγο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να μπαλώσουμε ό,τι μπορούμε, όμως στόχος είναι η άνοδος. Ο προπονητής είναι εδώ. Ο,τι καλύτερο έχει να δείξει όχι η Β’ Εθνική, αλλά εγώ θα πάω και στη Super League» δήλωσε…

Και με τον «Big Mak»

Ο Βλάσης Τσάκας έχει ασχοληθεί -κατά δήλωσή του- με φωτοβολταϊκά συστήματα στο Κιλκίς, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, ενώ έχει κατηγορηθεί και για υπεξαιρέσεις. Η ιστορία του περιλαμβάνει τη γνωριμία με τον Μάκη Ψωμιάδη, μέχρι μπίζνες στην Τουρκία και τη Βουλγαρία. Τον Ιούνιο του 2001 πρότεινε στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργο Μπατατούδη την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας της Θεσσαλονίκης από όμιλο εταιριών της Αργεντινής, το όνομα του οποίου αρνούνταν να αποκαλύψει. Ο Τσάκας φέρεται ότι είχε καταθέσει πρόταση περίπου 12 δισ. δραχμών (τότε). Υπήρξαν σχολιασμοί, αμφιβολίες, αντιδράσεις στην Τούμπα και οι εξελίξεις με την υπόθεση τελικώς δεν προχώρησαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα