Σύννεφα στη Χαρ. Τρικούπη: Απολύσεις ή μισθοί φτώχειας

Με απολύσεις άνευ μάλιστα αποζημιώσεων προσπαθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη, να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα με τα οικονομικά του κόμματος. Τελευταία «θύματα» στην προσπάθεια επιβίωσης από την κατασπατάληση των χρημάτων από τις πρόσφατες ηγεσίες είναι οι εργαζόμενοι στις νομαρχιακές επιτροπές. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου 50 με 60 άτομα σε ολόκληρη την επικράτεια και οι οποίοι έχουν έλθει πλέον αντιμέτωποι όχι μόνο με το φάσμα της ανεργίας, αλλά και με την απώλεια αρκετών χιλιάδων ευρώ από την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Κατά τις ίδιες πηγές, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη διαμηνύσει προς τους τεχνικούς γραμματείς των επιτροπών ότι, επειδή πλέον λεφτά δεν υπάρχουν, θα πληρώνονται μόνο οι εισφορές τους προς το ΙΚΑ και τον υπόλοιπο μισθό τους θα τον παίρνουν από πιθανά έσοδα της εκάστοτε Νομαρχιακής Επιτροπής. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές του κ. Σαλαγιάννη με μερικούς εκ των εργαζομένων, προκειμένου να έρθουν σε κάποιο συμβιβασμό και να λάβουν μέρος των χρωστουμένων, παραιτούμενοι έτσι από τις υπόλοιπες απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, εξαιτίας της ανάγκης του κόμματος να λειτουργήσει, σε άλλους έχει γίνει η πρόταση να δουλεύουν υπό το καθεστώς της ημιαπασχόλησης και με μισθό ο οποίος αγγίζει τα όρια της επαιτείας. Κάποιοι, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», έχουν δεχτεί, άλλοι όμως ετοιμάζονται να σύρουν το ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια προκειμένου μέσω της δικαιοσύνης να βρουν το… δίκιο τους. Αλλωστε, το …«τεφτέρι» γράφει ότι η Χαριλάου Τρικούπη χρωστά στους περισσότερους χρήματα περίπου οκτώ μηνών, με το πρόβλημα πάντως να χρονολογείται από την περίοδο όπου επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα