Ξεσήκωσε και εσωκομματική θύελλα η προκλητική Ρεπούση

Αμετανόητη, αδιάβαστη και εσχάτως… εκτεθειμένη από τους ίδιους τους «συντρόφους» της! Ο λόγος φυσικά για τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, η οποία έρχεται πλέον να βάλει φωτιές και στο εσωτερικό του κόμματος, προκαλώντας μάλιστα τη δυσφορία του επικεφαλής Φώτη Κουβέλη. Ορισμένοι μάλιστα εκ των συναδέλφων της φάνηκαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τα λεγόμενά της, όπως για παράδειγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε στη «δημοκρατία» σε έντονο ύφος «δεν ασχολούμαι με αυτά που η λέει η κυρία»! Ο Γρηγόρης Ψαριανός επίσης «άδειασε» την Πειραιώτισσα βουλευτή λέγοντας ότι «τα σχολεία που διδάσκουν αρχαία είναι καλύτερα από αυτά που δεν τα διδάσκουν». Συμπλήρωσε δε ότι η γλώσσα των προγόνων μας είναι «εργαλείο, όπως και η γλώσσα των Ινκα, των Αζτέκων, παρόλο που αυτήν τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται».

Πρώτη πάντως κατά της εν λόγω κυρίας έβαλε η Κατερίνα Μάρκου, η οποία σε συνέντευξή της υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις, ωστόσο, στην ελευθερία του λόγου ο καθένας λέει ό,τι θέλει». «Προσωπικά, δεν θα έκανα κάτι ψηφοθηρικό, για τους δικούς μου λόγους» συμπλήρωσε σκωπτικά. Τη σκυτάλη έλαβε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης, υποστηρίζοντας ότι μεγάλωσε διδασκόμενος αρχαία ελληνικά και «έχω την εντύπωση ότι έμαθα καλύτερα γράμματα». Να σημειωθεί ότι εναντίον της κ Ρεπούση έβαλε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (βρέθηκαν στην ίδια εκπομπή), χαρακτηρίζοντας εγκληματικά τα όσα έιπε περί Αρχαίων και προσθέτοντας ότι «σε λίγο θα μας πείτε να γκρεμίσουμε και την Ακρόπολη!»

Εν τω μεταξύ, έντονος αναβρασμός επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς οι περισσότεροι, αν και δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Ρεπούση, φέρεται ότι είναι στα κάγκελα, μια και οι θέσεις που εξέφρασε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Ερευνας, ειδικά για τα αρχαία ελληνικά, δεν είναι εγκεκριμένες από τα αρμόδια όργανα.

Την ίδια ώρα, τη μήνιν ακόμα και του Αλέκου Αλαβάνου προκάλεσε με τις εμμονές της, ο οποίος επικαλέστηκε τον Οδυσσέα Ελύτη: «Η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα που ταξιδεύει στους αιώνες» είπε χαρακτηριστικά. Συμπαραστάτη, πάντως, στον αγώνα κατά της Ιστορίας μας βρήκε τον «ποιητή του αιδοίου» και υπεύθυνο Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη. «Αν και συμφωνώ στη βάση της πρότασής της, έγινε μια σπέκουλα πάνω στον χαρακτηρισμό για περί νεκρής γλώσσας» σημείωσε ο ίδιος, τοποθετώντας την Κουμουνδούρου στο άρμα της κυρίας Ρεπούση!

Χθες, τέλος, η βουλευτίνα της ΔΗΜ.ΑΡ. πήρε αμπάριζα τα κανάλια προκειμένου να… πείσει για το ορθόν της σκέψης της. Αφού υποστήριξε ότι η αρχαία ελληνική γραμματεία θα πρέπει να διδάσκεται από τη μετάφραση, συμπλήρωσε ότι τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα