Καρούζος-gate: Συνελήφθη για ξέπλυμα και η (όμορφη) Ρεβέκκα!

Επί 15 ημέρες δικαστικές και αστυνομικές Αρχές αναζητούσαν την εντυπωσιακή πρώην σύζυγο του φυλακισμένου κατασκευαστή Γιάννη Καρούζου μετά την έκδοση σε βάρος της εντάλματος σύλληψης για άμεση συνέργεια σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή στο εισόδημα κατ΄ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γιώργο Ανδρέαδη.

Πρόκειται για τη 45χρονη Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία πλέον θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις τρεις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και συνδέονται με την απόδοση φόρων, με τον εκτεταμένο δανεισμό των εταιριών του ομίλου Καρούζου από τραπεζικά ιδρύματα ύψους 300.000.000 ευρώ καθώς και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω δαιδαλωδών διαδρομών και υπεράκτιων εταιριών.

Καταγγελίες πρώην συνεργάτη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της πρώην συζύγου του Γιάννη Καρούζου άρχισε στα τέλη Ιουλίου, όταν η επίκουρος εισαγγελέας για θέματα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε με αφορμή καταγγελίες πρώην συνεργάτη του κατασκευαστή. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της, ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίνοντας από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι η κατηγορουμένη είναι ύποπτη φυγής. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και η εισαγγελέας Π. Παπανδρέου.

Υπό παρακολούθηση η βίλα

Προ δύο εβδομάδων οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος, ωστόσο έως και χθες το πρωί δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν. Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν θέσει για 15 ημέρες υπό παρακολούθηση τη βίλα που διατηρούσε το ζεύγος Καρούζου στη Βούλα, καθώς τη δήλωνε ως μόνιμη κατοικία της η κατηγορουμένη. Μάλιστα, είχαν μιλήσει και με την αδελφή της, η οποία τους είπε ότι είχε μέρες να τη δει. Η άλλη επιλογή ήταν να αξιοποιήσουν στοιχεία που είχαν προκύψει από την παρακολούθηση του πρώην συζύγου της, όταν ήταν ακόμη φυγόποινος. Στο πλαίσιο εκείνης της έρευνας είχαν κρατήσει τα στοιχεία του σχολείου που φοιτούν τα δίδυμα του ζεύγους στην Κηφισιά.

Αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι και τελικά χθες «πέτυχαν» την… άφαντη πρώην σύζυγο του Γιάννη Καρούζου. Ωστόσο, δεν προχώρησαν στη σύλληψή της πριν αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο. Οταν βγήκε την πλησίασαν και, αφού της ζήτησαν ταυτότητα, τη συνέλαβαν.

Η κυρία Σκαφτούρα οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. Επειτα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή κ. Ανδρεάδη, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Μέχρι τότε, αν και θα παραμείνει κρατούμενη, θα έχει χρόνο να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα