Ελλάς-Ρωσία (αμυντική;) συνεργασία

Η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, οι διμερείς σχέσεις και η κρίση στη Συρία κυριάρχησαν στην ωριαία συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης (Ανω Δούμας) της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που συνάντησε και πάλι τη «γνώριμη και φίλη» από τον καιρό που ακόμα ήταν δήμαρχος Αθηναίων και είχαν εγκαινιάσει ένα ευρύ σχέδιο, το οποίο σιγά σιγά άρχισε να εφαρμόζεται καταρχήν για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις.

«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω και να αναδείξω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, να αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος και οι δυνατότητες της χώρας, όπου το ελληνικό αμυντικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο». Η Ελλάς, όπως είπε, είναι «μια φιλειρηνική χώρα. Διαχρονικά η πατρίδα μας ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για ειρήνη, συνεργασία, ασφάλεια και σταθερότητα, και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην ανατολική Μεσόγειο, και στον κόσμο ολόκληρο».

Από την πλευρά της, η κυρία Ματβιένκο αποκάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο «φίλο της Ρωσίας» και διεμήνυσε ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».

Η κυρία Ματβιένκο επισκέφθηκε επίσης τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. «Η ελληνορωσική φιλία συνεχίζεται και οι δεσμοί των δύο χωρών είναι ιστορικοί» ανέφερε η πρόεδρος της Ανω Δούμας.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα