Σε δύο πακέτα η πώληση 28 κτιρίων του Δημοσίου

Εντός του προσεχούς 15ημέρου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου. Η πολύμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού (επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής των κτιρίων) αποδίδεται σε σειρά προβλημάτων που είχαν προκύψει για κάποια από τα ακίνητα. Μεταξύ των υποψηφίων που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται οι εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητα Πανγαία (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) και Eurobank Properties. Περιλαμβάνονται, επίσης, η βρετανική London & Regional Properties, η Intercontinental International REIC (του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Χαλκιά), η Ellington Credit Opportunities LTD, η κοινοπραξία των επενδυτικών εταιριών Dolphin Capital και Oakhill Advisors European Strategic Credit Fund Master Fund καθώς και αμερικανικοί επενδυτικοί όμιλοι.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα 28 κτίρια θα πωληθούν σε δύο πακέτα (14 έκαστο), πιθανώς και σε δύο διαφορετικούς επενδυτές, μέσω της μεθόδου «πώληση και επαναμίσθωση» (sale and lease-back). Το Δημόσιο θα δεσμευτεί ότι για τα επόμενα 20-25 χρόνια θα πληρώνει ενοίκιο ύψους περί τα 30.000.000 ευρώ για τα κτίρια στους επενδυτές που θα τα αγοράσουν.

Στα κτίρια περιλαμβάνονται τα κτίρια του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το κτίριο που στεγάζει το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, το κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης κ.λπ.

Αναλυτικά τα ακίνητα

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας), υπουργείο Εσωτερικών (κεντρικό κτίριο), Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργείο Υγείας, υπουργείο Παιδείας, Γενικό Χημείο του Κράτους, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ΕΛ.ΑΣ. (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), Εθνική Στατιστική Αρχή (EΛ.ΣΤΑΤ.), Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής, Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ΔΟΥ Ξάνθης (A’ & B’) και το Χημείο Ξάνθης, A’ ΔΟΥ Αθηνών, IZ’ ΔΟΥ Αθηνών, B’ ΔΟΥ Κορίνθου, B’ ΔΟΥ Χαλκίδας, ΔΟΥ Σταυρούπολης, ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, ΔΟΥ Παλλήνης, IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών, ΔΟΥ Γλυφάδας, ΔΟΥ Χολαργού, ΔΟΥ Κηφισιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα