Ξεθύμανε η απεργία των καθηγητών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους δάσκαλοι και καθηγητές κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, μετρώντας ωστόσο σημαντικές απώλειες. Χθες η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει (χθες και σήμερα). Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και μαθητές, οι οποίοι σήμερα και αύριο θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, το απεργιακό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ φαίνεται να μην υιοθετείται από την καθηγητική κοινότητα, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, χθες συμμετείχε στην απεργία το 40%, ποσοστό το οποίο πέφτει στο 15%, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών παραδέχτηκε ότι σε πολλές περιοχές της επαρχίας δεν απείχε από τα καθήκοντά του ούτε ένας εκπαιδευτικός.

Οι καταλήψεις

Καλά κρατούν όμως οι καταλήψεις στα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους μαθητές στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης να έχουν την πρωτιά στις κινητοποιήσεις. Συνολικά, οκτώ γυμνάσια και λύκεια στο Ρέθυμνο και άλλα εννέα στο Ηράκλειο τελούν υπό κατάληψη. Αντιθέτως, στον νομό Λασιθίου μόνο δύο σχολεία έχουν βάλει «λουκέτο», ενώ στα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

Κλειστά παραμένουν δεκάδες σχολεία και σε Ηπειρο, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Αργος, Χίο και Ρόδο. Οσο για την Αττική, πρωτοστατούν στις καταλήψεις οι μαθητές που φοιτούν στις περιοχές: Περιστέρι, Ιλιον, Αχαρνές, Πετρούπολη, Ηλιούπολη, Ελληνικό και Νέα Σμύρνη.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα