Ε9: Τέσσερις μήνες περιθώριο (!) για διορθώσεις σε όσους είναι εμπρόθεσμοι

Τέσσερις μήνες περιθώριο για διορθώσεις στην ηλεκτρονική δήλωση ακινήτων Ε9 δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους τις καταθέσουν εμπρόθεσμα.

Η προθεσμία για την υποβολή του Ε9 με τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία (μέσα στο 2012) λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι φορολογούμενοι όμως θα μπορούν μέσα στους επόμενους μήνες να δηλώσουν αλλαγές που επήλθαν το 2012 ή λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στα στοιχεία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, πιθανότατα την περίοδο Νοεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014.

Τη δυνατότητα διόρθωσης του Ε9 του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 θα μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι φορολογούμενοι θεωρούν ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης, δηλαδή θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμα διορθωτικές (τροποποιητικές) ή συμπληρωματικές δηλώσεις Ε9 έτους 2013 χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται να αποστείλει ειδοποιητήρια σε 7.000 φορολογουμένους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, και οι οποίοι λόγω προβλημάτων του TAXISnet αντί να βλέπουν τα δικά τους στοιχεία έβλεπαν ακίνητα άλλων φορολογουμένων!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των προβληματικών Ε9 και θα ειδοποιήσει τους εν λόγω φορολογουμένους να διορθώσουν τις όποιες λανθασμένες μεταβολές.

Ο απίθανος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το σχετικό τεχνικό λάθος δεν μπορεί να το εκμεταλλευθεί κάποιος κακόβουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα