Λευκές χήρες στον δρόμο της Τζιχάντ!

«Οι χήρες των καμικάζι στον δρόμο για την τζιχάντ». Με τον αυτόν τον τίτλο το σχετικό δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» επανέφερε στο προσκήνιο μια άλλη πτυχή του ιερού πολέμου: εκείνου που έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα και είναι γένους θηλυκού. Η 29χρονη Βρετανίδα Σαμάνθα Λιούθγουεϊτ, γνωστή ως «λευκή χήρα», μία από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο και πλέον ενορχηστρώτρια της δολοφονικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κένυας, δεν είναι η μοναδική χήρα που «έχει ανέβει στο καραβάνι της τζιχάντ», όπως σημειώνει το γαλλικό άρθρο. Η νεαρή Σαμάνθα, μετά τον θάνατο του συζύγου της, ενός από τους πρωταγωνιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου το 2005, αφοσιώθηκε στον ιερό πόλεμο.

Οπως και η Βελγομαροκινή Μαλίκα αλ Αρούντ, σύζυγος του δολοφόνου του στρατηγού Μασούντ στο Αφανιστάν το 2001. Ή η Βελγίδα Μιριέλ Ντεγκόγκ, που θεωρείται η πρώτη Ευρωπαία που διείσδυσε σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλάμ. Οσο για την πιο πρόσφατη μαζική συμμετοχή γυναικών στον ιερό πόλεμο; Οι Τυνήσιες, που καταφτάνουν στη Συρία για να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς Ασάντ μέσω της «ερωτικής» τζιχάντ… Οσο για τον ρόλο τους; Ικανοποιούν τις σεξουαλικές ανάγκες των μαχητών του ιερού πολέμου. Βεβαίως, οι Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, αρνούνται ότι στην επιχείρηση μετείχε γυναίκα και διαψεύδουν τις πληροφορίες. Αλλά οι έρευνες είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι δεν είχε μονάχα νεκρούς και τραυματίες, αλλά και μικρούς ήρωες. Οπως ένα 4χρονο αγόρι, το οποίο, όταν ήρθε αντιμέτωπο με έναν από τους ένοπλους δράστες, του είπε κοιτάζοντάς τον κατάματα: «Είσαι ένας πολύ κακός άνθρωπος». Το αποτέλεσμα της γενναιότητάς του ήταν να προκαλέσει την απολογία του ισλαμιστή τρομοκράτη, ο οποίος, αφού ζήτησε συγγνώμη διασαφηνίζοντας ότι «δεν είναι τέρας», πρόσφερε στον τετράχρονο και στην εξάχρονη αδελφούλα του σοκολάτες.

Μόνο που οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν ήταν τόσο «ευγενικοί» και ανθρώπινοι με όλους. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», οι ισλαμιστές τρομοκράτες έκαιγαν τα πρόσωπα των θυμάτων και έκοβαν τα χέρια τους έτσι ώστε να παρεμποδιστεί κάθε ταυτοποίηση. Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους ένοπλους δράστες εθεάθη να κακοποιεί σεξουαλικά μια γυναίκα μπροστά στα μάτια παιδιών, ενώ τρομοκρατημένοι ενήλικες μεταμορφώνονταν από τον φόβο τους σε «ζώα», όπως σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα, αφού σκαρφάλωναν πάνω σε παιδικές ράχες για να διαφύγουν.

Οι αντάρτες απειλούν με νέες επιθέσεις!

Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας διαβεβαιώνει ότι όλοι οι όμηροι έχουν απομακρυνθεί από το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, τονίζοντας ότι δύο ή τρεις Αμερικανοί και μία Βρετανίδα συμμετείχαν στην ομάδα των Σεμπάμπ που επιτέθηκαν στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι σκοτώνοντας τουλάχιστον 62 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας-, οι Σομαλοί αντάρτες απειλούν με νέες επιθέσεις, ενώ παράλληλα επιμένουν ότι κρατούν ακόμα κι άλλους ομήρους…

«Προειδοποιούμε την κενυατική κυβέρνηση και όλους αυτούς που την υποστηρίζουν» σημειώνει σε απειλητικό τόνο σε ηχογραφημένο μήνυμά του που δημοσιεύεται στο ίντερνετ ο εκπρόσωπος των Σεμπάμπ Αλι Μοχάμουντ Ραζ. Από τη μεριά τους, οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας χτενίζουν το εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι προκειμένου να εντοπίσουν τους άλλους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε την Τρίτη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

Τους τίτλους τέλους ας ελπίσουμε ότι ρίχνει το καθησυχαστικό μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών στο twitter ότι όλα τελείωσαν…

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα