Γιορτή με Αντερλεχτ στον Πειραιά

Δύσκολα στην (ακριβοπληρωμένη) παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έβαλε χθες στο Παρκ ντε Πρενς ο Ολυμπιακός, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν στο τέλος και ηττήθηκαν με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Παριζιάνοι των 380.000.000 ευρώ προηγήθηκαν με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 7′ και «πάγωσαν» στο 81′ από την ισοφάριση του Μανωλά, αλλά στο 89′ πήραν το τρίποντο που τους εξασφάλισε την πρωτιά στον τρίτο όμιλο με τον Καβάνι. Πλέον και μετά τη νίκη με 3-2 της Μπενφίκα επί της Αντερλεχτ στο Βέλγιο, οι Πειραιώτες θέλουν νίκη επί των Βέλγων την τελευταία αγωνιστική στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να προκριθούν στους 16 ή να μην κερδίσουν οι Πορτογάλοι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Παριζιάνοι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, με ποσοστό που κατά διαστήματα άγγιζε και το 80%, και άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Παρά την ψυχρολουσία, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μάλιστα είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (και συνολικά επτά τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις τεσσάρων των γηπεδούχων) για να ισοφαρίσουν με το δικό τους «αστέρι» Κώστα Μήτρογλου. Στις δύο εξ αυτών ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «όχι» στον «πιστολέρο» (12′, 34′), ενώ στην άλλη (26′) η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Εντυπωσιακή απόκρουση στο 39ο λεπτό, έπειτα από σουτ-φωτοβολίδα, έκανε ο Ρομπέρτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρολεύκους», μια και ο κινητήριος μοχλός της Παρί Βεράτι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (για τράβηγμα στον Φουστέρ, ενώ η πρώτη για χέρι) και αποβλήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν πίεσαν για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως όπου χρειάστηκε ο Ρομπέρτο δήλωσε «παρών»! Και αυτό που δεν έκαναν ο Ιμπραΐμοβιτς (52′), ο Ραμπιό (72′) και ο Ματουιντί (74′), το έκανε με κοντινό πλασέ στο 81′ ο Κώστας Μανωλάς ισοφαρίζοντας, αν και προηγουμένως ο Ντομίνγκεζ ήταν σε θέση οφσάιντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση του γκολ ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10, καθώς ο Μήτρογλου ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί είχε τραυματιστεί. Η Παρί πάντως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τον Καβάνι σκόραρε για δεύτερη φορά στο 89′, κερδίζοντας με 2-1.

Σκόρερ: Ιμπραΐμοβιτς (7′), Καβάνι (89′) – Μανωλάς (81′).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλεξ, Σίλβα, Μάξγουελ, Μότα (85′ Λούκας), Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Λαβέτσι (49′ Ραμπιό), Ιμπραΐμοβιτς (78′ Μαρκίνιος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57′ Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46′ Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Χολέμπας, Κάμπελ (77′ Σαβιόλα), Φουστέρ, Μήτρογλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα