Σύρια: Οι αντάρτες τρώνε λιοντάρια!

Πόνος, φυγή, ζωή μέσα στον φόβο και το απόλυτο κενό! Ακόμη και ο όρος «ανθρωπιστική κρίση» μοιάζει να μην μπορεί να περιγράψει πλέον τα αποτελέσματα μιας αδιέξοδης «πολιτικής» εμφυλίου πολέμου, η οποία συνεχίζει να βάφει με αίμα το συριακό έδαφος. Και πώς να περιγραφεί η κατάσταση στη Συρία, όταν ήδη πάνω από 3.000.000 άνθρωποι έχουν αποδράσει από τον εφιάλτη, αναζητώντας αλλού στη Μέση Ανατολή, σε χώρες γειτονικές, άλλοτε φιλόξενες κι άλλοτε αφιλόξενες, ένα καλύτερο μέλλον.

«Χωρίς πολύ περισσότερη μαζική βοήθεια, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι οι χώρες υποδοχής θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες» δήλωνε την Πέμπτη ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες, απευθύνοντας έκκληση κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, για να αντιληφθεί κανείς τα οικονομικά μεγέθη της κρίσης, μόνο η Ιορδανία χρειάζεται 1.800.000.000 δολάρια φέτος προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους περίπου 600.000 πρόσφυγες που κατέφυγαν στο έδαφός της. «Αν δεν δράσουμε γρήγορα, μια γενιά αθώων θα θυσιαστεί εξαιτίας αυτού του τρομερού πολέμου» τόνιζε ακόμη ο Γκουτιέρες, αναφερόμενος βέβαια στα παιδιά, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν τον μισό προσφυγικό πληθυσμό της Συρίας.

«Ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση για να σώσει από την καταστροφή μια γενιά παιδιών της Συρίας που είναι τραυματισμένα ψυχικά, απομονωμένα και βασανισμένα» προειδοποιούσε από την πλευρά της και η πρέσβειρα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί. Σύμφωνα δε με την έκθεση του ΟΗΕ, 294.300 παιδιά της Συρίας έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, 385.000 στον Λίβανο, 291.200 στην Ιορδανία, 77.120 στο Ιράκ, 56.150 στην Αίγυπτο και περισσότερα από 7.600 στη βόρεια Αφρική, ενώ περισσότερα από 3.700 από τα παιδιά αυτά είναι ασυνόδευτα ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους.

Οσο γι’ αυτούς που μένουν πίσω στην πατρίδα, «καθημερινά αντιμετωπίζουν κινδύνους, κανείς τους δεν ξέρει αν το βράδυ θα είναι ζωντανός» λένε όσοι έχουν ζήσει από κοντά τον πιο αιματηρό πόλεμο των τελευταίων ετών. Σοκ προκαλούσε χθες στη διεθνή κοινότητα ακόμη μία φωτογραφική μαρτυρία για τον βαθμό εξαθλίωσης που επικρατεί πια στη χώρα. Φωτογραφία όπου απεικονίζονται νηστικοί Σύριοι αντάρτες να σκοτώσουν και στη συνέχεια να γδέρνουν ένα λιοντάρι από ζωολογικό κήπο προκειμένου να φάνε το κρέας του για να επιβιώσουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα