«Ωρα για βιομηχανική επανεκκίνηση»

Με στόχο τη διάσωση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, όπου αυτό είναι εφικτό, η κυβέρνηση προωθεί την άμεση σύσταση διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα εξετάζει οριζόντια θέματα αναφορικά με τη βιομηχανική πολιτική. Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών του οικονομικού επιτελείου, καθώς και του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες σήμερα, μεταξύ των οποίων οι επενδύσεις και το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους, που καθιστά μη ανταγωνιστική την ελληνική παραγωγή. «Ο πρωθυπουργός άκουσε το σήμα κινδύνου που εκπέμπει η ελληνική βιομηχανία εν ονόματι της παραγωγικής οικονομίας» δήλωσε εξερχόμενος του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Η Ευρώπη, όπως είπε, έχει βάλει μεγάλο στόχο της μια νέα βιομηχανική επανάσταση και οριοθέτησε ως στόχο τη βιομηχανική επανεκκίνηση της χώρας «για να βγούμε οριστικά από το τέλμα της κρίσης, για να ξαναδούμε ανάπτυξη, δουλειές και προκοπή». Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, ελήφθησαν και οι χθεσινές «συγκεκριμένες δημιουργικές αποφάσεις».

Στη νέα διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανική πολιτική έδωσε έμφαση, μέσω των δηλώσεών του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. «Αυτό είναι έτσι και αλλιώς αναγκαίο λόγω της παρούσης συγκυρίας, είναι, όμως, αναγκαίο και λόγω του ότι η Ενωμένη Ευρώπη έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της τη βιομηχανική πολιτική. Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να δούμε το θέμα αυτό πάρα πολύ σοβαρά, διότι αφορά τελικώς τον μέσο πολίτη, τον μέσο εργαζόμενο» σημείωσε.

Στην ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική θα είναι αφιερωμένη και η συνάντηση κορυφής του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα