130.000 ευρώ από τον Καψή για την άδεια (ακόμα) Δ.Τ.

Την ίδια ώρα που εξακολουθούν να δεσμεύονται πιστώσεις για την πληρωμή υπερωριών στους συνεργάτες του υφυπουργού, αρμόδιου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, τα πρώτα έξοδα λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έχουν ήδη ξεκινήσει. Μόνο μέσα στην εβδομάδα που πέρασε εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών σχετικές δαπάνες ποσού μεγαλύτερου των 130.000 ευρώ. Και μπορεί η χρονική στιγμή που η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. -1η Ιανουαρίου- να πλησιάζει, ωστόσο η εγκατάσταση του συνόλου των εργαζομένων της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής έχουν πάει εκεί διοικητικοί υπάλληλοι, σύντομα αναμένεται να αναλάβει τη φύλαξη του χώρου ιδιωτική εταιρία (security) και τελευταίοι θα εγκατασταθούν οι δημοσιογράφοι.

«Παρότι υπήρξε καθυστέρηση στο να ανοίξει η Αγία Παρασκευή και να επιστρέψουν στο Ραδιομέγαρο και αυτό κάποια στιγμή δημιούργησε ένα κλίμα ανησυχίας, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο τέλος» εκτιμά ο Παντελής Καψής, ο οποίος, ανάμεσα στις άλλες σοβαρές… υποχρεώσεις του, πρόλαβε τις προηγούμενες μέρες να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση της κίνησης των «58» για την ανασύσταση της Κεντροδεξιάς. Οι ζυμώσεις αυτές, πάντως, δεν τον κάνουν να ξεχάσει και τους στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι, όπως προκύπτει από δύο νέες αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, μπορούν να λάβουν επιπλέον οικονομική ενίσχυση κατά τον τρέχοντα μήνα, λόγω της εργασίας τους πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Προνόμιο, βέβαια, που δεν απολαμβάνει η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν περισσότερες ώρες του κανονικού ωραρίου.

Μόνο για τον Δεκέμβριο

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίνεται η δέσμευση 2.300 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο (1.200 για υπερωριακή απασχόληση και 1.100 ευρώ για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες). Και μπορεί ο ίδιος να υποστηρίζει ότι πρόκειται για «τυπική διαδικασία που γίνεται σε όλα τα γραφεία των υπουργών και υφυπουργών», ωστόσο δεν βλέπουμε να προβαίνει σε κάποια ενέργεια, ώστε να χρήματα αυτά να αποδίδονται κάπου αλλού.

Από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης, που επιφέρουν προφανώς και τα αντίστοιχα έξοδα, είναι η ανάθεση φύλαξης του κεντρικού κτιρίου σε εταιρία security και η αγορά ειδικού τεχνικού υλικού εν όψει της ελληνικής προεδρίας. Με έξι αποφάσεις τις οποίες υπογράφει ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης, γίνονται γνωστές οι ακόλουθες δαπάνες:

– Ανάθεση παροχής υπηρεσιών φύλαξης από ιδιωτική εταιρία ασφάλειας (security) των εγκαταστάσεων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επί της Λεωφόρου Μεσογείων 432, στην Αγία Παρασκευή, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών σε ιδιωτική εταιρία. Το μηνιαίο κόστος δαπάνης ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 50.000 ευρώ.

– Ανάθεση προμήθειας τεσσάρων τηλεχειριζόμενων καμερών με τα παρελκόμενά τους για εσωτερική και εξωτερική χρήση για τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την κάλυψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, συνολικού κόστους 57.617,74 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

– Ανάθεση παροχής υπηρεσιών μίσθωσης ευρυζωνικών κυκλωμάτων διασύνδεσης για τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κόστους 5.603,70 ευρώ.

– Ανάθεση προμήθειας επέκτασης ενδοεπικοινωνίας φορητών RF καμερών καθώς και stand up καμερών για τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την προεδρία, συνολικού κόστους 14.659,95 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

– Ανάθεση ανακατασκευής σκηνικού και προμήθειας εκτυπώσεων για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή», συνολικού κόστους 2.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

– Ανάθεση προμήθειας βυσμάτων video για τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, συνολικού κόστους 1.214 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα