Οπως ήταν αναμενόμενο, οι ευχές των εκατομμυρίων φίλων του από ολόκληρο τον κόσμο για τη νέα χρονιά συνοδεύτηκαν κι από τις ευχές για «ταχεία ανάρρωση». Ο βασιλιάς της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ συνεχίζει να δίνει «τον πιο μεγάλο αγώνα του» για να κρατηθεί στη ζωή, αν και οι γιατροί λίγες ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά έκαναν λόγο για βελτίωση της κατάστασης της υγείας του. Αν και επισήμαιναν ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 δεν έχει αποφευχθεί, ο «Σούμι» έδειξε σημάδια βελτίωσης στην αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα το προσωπικό του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ να αλλάξει την αρχική του απόφαση και τελικά να προβεί σε νέα χειρουργική επέμβαση. Το χειρουργείο έγινε προκειμένου να αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλος του Σουμάχερ δεδομένου του πρηξίματος που συνέχιζε να υπάρχει έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση του κεφαλιού του σε βράχο το πρωί της περασμένης Κυριακής στις γαλλικές Αλπεις.
Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που θέλουν τον Σουμάχερ να βρέθηκε στο μοιραίο σημείο της πτώσης του όταν θέλησε να προσπαθήσει να βοηθήσει κάποιον φίλο του, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε χάσει την ισορροπία του και προσέκρουσε σε ένα βράχο, πιο δίπλα από το σημείο όπου και ο ίδιος έπεσε αργότερα!
Τέλος, «προφητική» φαίνεται ότι ήταν η τελευταία πριν από το ατύχημα συνέντευξη που έδωσε ο πιλότος της Φόρμουλα 1 (ο οποίος την Παρασκευή κλείνει τα 45 του χρόνια) στην εφημερίδα «Bild» στις 17 Δεκεμβρίου. «Ηταν πολύ χαρούμενος κι ανυπομονούσε» να πάει για διακοπές στις γαλλικές Αλπεις με την οικογένειά του, δήλωσε ο δημοσιογράφος Κάι Εμπελ, που του πήρε τη συνέντευξη. Αποκάλυψε ακόμη ότι ο πιλότος του σε απόσπασμα της συζήτησής τους του είπε ότι πιστεύει στη μοίρα: «Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από φόβο μήπως πάθω κάτι. Αν κάτι μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου» είπε ο Σουμάχερ.
Παπαράτσι ντύθηκε παπάς στο νοσοκομείο
Σοκ προκάλεσε στην παγκόσμια κοινότητα η αναλγησία ενός παπαράτσι, ο οποίος στον βωμό του «αποκλειστικού» δεν δίστασε να ντυθεί… παπάς, προκειμένου να καταφέρει να περάσει τους ελέγχους στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και να φτάσει στον τελικό του προορισμό, στον θάλαμο όπου νοσηλεύεται σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ! Το περιστατικό αποκάλυψε ο «Guardian» αποδίδοντας την πληροφορία στην Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του «Σούμι», η οποία αργότερα μιλώντας στη γερμανική «Die Welt» σχολίασε: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο».
Γιώργος Τραπεζιώτης

