Ο δήμαρχος τους ζητάει βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (!) και λογαριασμό ΔΕΚΟ για να τους εντάξει σε πρόγραμμα φιλοξενίας!

Το έκανε πάλι το …θαύμα του ο Καμίνης. Ο… καταλληλότερος (σύμφωνα με τους Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και ΔΗΜ.ΑΡ.) για δήμαρχος Αθηναίων ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τους αστέγους της Αθήνας βεβαίωση για να τους εντάξει στο πρόγραμμα Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας! Με προχειρότητα και προεκλογικό άγχος, ο κ. Καμίνης ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα που είναι αδύνατον να εφαρμοστεί πρακτικά. Συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η φιλοξενία σε διαμερίσματα οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων και γενικότερα ατόμων που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγα. Και όμως, από αυτά τα άτομα, που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγα, ο Καμίνης ζητεί βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό!

Επιπλέον, πέραν των πολλών δικαιολογητικών που ενδεχομένως πολλοί άστεγοι αδυνατούν να μαζέψουν, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι εξετάσεις υγείας που προβλέπεται να γίνουν για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ εύλογο είναι το ερώτημα ποιος θα πληρώσει για να κάνουν οι άστεγοι τις εξετάσεις τους.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας, όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, είναι τα εξής:

 – Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
 – Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει).
 – Απόφαση χορήγησης όποιου επιδόματος τυχόν λαμβάνει.
 – Αποδείξεις οφειλών που πιστοποιούν την αδυναμία στέγασης.
 – Εκκαθαριστικό Σημείωμα τρέχοντος έτους.
 – Ε9, εφόσον υπάρχει, ή υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599 ότι δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του.
– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. 
– Αντίγραφο ασφαλιστικού βιβλιαρίου σε ισχύ. 
– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ
 
Επιπρόσθετα, για να κάνει κάποιος αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να μεταβεί σε δημόσιο νοσοκομείο και να κάνει τις εξής εξετάσεις:

– Γενικές εξετάσεις αίματος.
– Εξετάσεις αίματος για ΑΙDS, ηπατίτιδα και σύφιλη.
– Ακτινογραφία θώρακος.
– Ψυχιατρική εξέταση από τα δημοτικά ιατρεία ή από δημόσιο νοσοκομείο.
– Δερματολογική εξέταση.

Σημείωση: Αν πρόκειται για οικογένεια, οι εξετάσεις είναι απαραίτητες για όλα τα μέλη της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα