Δικηγορικές εκλογές: Ο Βαλεργάκης (25,48%) αντιμέτωπος με τη Γιάννα Παναγοπούλου

Με αθρόα συμμετοχή, χωρίς «παρατράγουδα» αλλά με την έκπληξη της Γιάννας Παναγοπούλου ως υποψήφιας προέδρου στον δεύτερο γύρο, ολοκληρώθηκε η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Την ερχόμενη Κυριακή και την Τρίτη θα κριθεί ποιος εκ των φαβορί, του Νικόλαου Βαλεργάκη και της «αουτσάιντερ» Γιάννας Παναγοπούλου, θα αποτελέσει τον νέο πρόεδρο των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Βαλεργάκης συγκέντρωσε 1.010 ψήφους και ποσοστό 25,48%, ενώ η κυρία Παναγοπούλου 616 ψήφους και ποσοστό 15,54%. Μεγάλος χαμένος των εκλογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Χρήστος Μπακέλλας, που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος με 577 ψήφους αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από τους 6.324 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 4.251, εκ των οποίων τα 3.964 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια και τα 287 άκυρα.

Το ενδιαφέρον όλων πλέον συγκεντρώνεται στην ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣΘ. Ο σημερινός πρόεδρος Ν. Βαλεργάκης, ο οποίος στηρίζεται από τη Ν.Δ., θεωρούνταν και προεκλογικά φαβορί. «Είμαι κολακευμένος από τους ψηφοφόρους που με επέλεξαν, καθώς όλες οι παρατάξεις κινήθηκαν σε σχετικά υψηλά ποσοστά. Ολα στις εκλογές πήγαν πολύ καλά και το ποσοστό μου στον πρώτο γύρο αποδεικνύει ότι με προτίμησε ένας στους τέσσερις δικηγόρους» είπε στη «δημοκρατία» ο κ. Βαλεργάκης. Ο κ. Βαλεργάκης εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΘ το 1996 και επανεξελέγη το 2005 και το 2008. Την τριετία 2008-2011 διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΔΣΘ και την τριετία 2011-2014 πρόεδρος. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Θεσσαλονίκης Ξένια Δρίτσα, τελευταία δήμαρχο Τριανδρίας, και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Μανώλη και της Μαίρης, αποφοίτων Νομικής ΑΠΘ και ήδη ασκούμενων δικηγόρων.

Ευχαριστήριο μήνυμα

Απέναντί του θα βρει τη Γιάννα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μέχρι πρότινος. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με εμπιστεύθηκαν. Θα είμαστε όλοι μαζί, θα έχουμε κοινή πορεία στο μέλλον, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Συνεχίζουμε πέρα και έξω από τα κόμματα για έναν σύλλογο εξωστρεφή, που θα παρεμβαίνει στην κοινωνία» δήλωσε στη «δημοκρατία». Παρότι η ίδια προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι ξεκάθαρο ότι τονίζει ότι ο συνδυασμός της είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος. Το 1993 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ, επανεξελέγη το 1996, ενώ την περίοδο 2002-2005 διετέλεσε ταμίας και την περίοδο 2005-2008 διετέλεσε β’ αντιπρόεδρος.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα