Οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει σε Καλαμάτα και Μεσσήνη καθώς επίσης και στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του κήρυξε το Σάββατο από την Καλαμάτα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που εξακολουθεί να αναζητεί τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις υποψηφιοτήτων τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η στήριξη της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ως υποψήφιας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στον Δήμο Καλαμάτας οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα στηρίξουν τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη και στον Δήμο Μεσσήνης τον καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλο. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα και από τις αρνήσεις των Γιώργου Αναγνωστάκου και Γιάννη Μοίρα, εξετάζεται η περίπτωση Μεσσήνιου υποψηφίου, που δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική στο παρελθόν και για τον οποίο προς το παρόν πραγματοποιούνται σφυγμομετρήσεις αναφορικά με την αποδοχή του από την τοπική κοινωνία.

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, για το μήνυμα των προσεχών ευρωεκλογών ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «δεν δεχόμαστε τις απόψεις ούτε του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, ούτε του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα οποία επιθυμούν την υποστολή των σημαιών. Επιθυμούν δηλαδή την Ευρώπη της ομοσπονδίας, όπου δεν θα υπάρχουν εθνικά κράτη». Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως είπε, «πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, στην Ευρώπη των εθνικά κυρίαρχων κρατών. Αν αυτό θεωρείται ευρωσκεπτικισμός, είμαστε ευρωσκεπτικιστές», σημείωσε, ανακοινώνοντας τη συμπόρευσή τους «με τους λαούς του Νότου, αλλά και με τις αντιφεντεραλιστικές δυνάμεις του Βορρά της Ευρώπης». Στόχος τους, «να μπορέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπάρχει εκπροσώπηση των απόψεων εκείνων οι οποίοι έκτισαν την Ευρώπη του σήμερα και όχι της κυρίας Μέρκελ και των τραπεζιτών».

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα