Μια ολόκληρη γειτονιά ενώθηκε στο υπαίθριο «Δείπνο της άνοιξης»

Τα τραπέζια και οι καρέκλες στήθηκαν από νωρίς στο πεζοδρόμιο της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί βροχή και τα σύννεφα δεν έλεγαν να φύγουν. Οι εθελοντές όμως, με τα λευκά μπλουζάκια και το λογότυπο «Δείπνο της άνοιξης», δεν πτοήθηκαν. Τα τραπέζια στρώθηκαν, οι καρέκλες μπήκαν στη θέση τους και άρχισαν να καταφτάνουν τα τάπερ με τα σπιτικά φαγητά. Τυρόπιτες, ντοματοσαλάτα, μακαρόνια, σουφλέ, κεφτεδάκια και γλυκά για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, ακόμη και του πιο απαιτητικού γείτονα.

Με τα χαρτάκια στο χέρι, απόδειξη ότι είχαν κάνει… κράτηση, ο ένας μετά τον άλλο οι προσκεκλημένοι πήραν τη θέση τους στο τραπέζι. Το «Δείπνο της άνοιξης», το πρώτο δείπνο σε δημόσιο χώρο, ήταν γεγονός, μαζί και η εκπλήρωση του στόχου να αποκτήσει και πάλι η οδός Σβώλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς.

«Κάναμε την εκδήλωση αυτή για να γίνουμε ξανά γειτονιά, όπως λέει και το σύνθημά μας. Ολοι μαζί, κάτοικοι και εργαζόμενοι στα καταστήματα της περιοχής, θέλαμε να γνωριστούμε, να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε» λέει στη «δημοκρατία» ο Νίκος Κουθούρης, ένας από τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το δείπνο. Οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες μέρες να ετοιμάσουν φαγητά και να τα πάρουν μαζί τους σε τάπερ, ενώ τα εστιατόρια της περιοχής δώρισαν τις σπεσιαλιτέ τους. Εκτός από φαγητά και ποτά, η οδός Αλεξάνδρου Σβώλου πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές, ενώ τα τραγούδια ακούγονταν από ένα μουσικό ποδήλατο με ενσωματωμένα ηχεία! Το γλέντι δεν άργησε να αρχίσει και σύντομα γείτονες και περαστικοί έγιναν ένα.

«Η ιδέα ήρθε μέσα από συζητήσεις κατοίκων που μένουν σε διαφορετικές πολυκατοικίες της Σβώλου. Θέλαμε να ενισχύσουμε τους κοινωνικούς δεσμούς στη γειτονιά και να δείξουμε ότι σημαντικά πράγματα μπορούν να γίνουν και χωρίς χρήματα» είπε στη «δημοκρατία» ο Λάζαρος Χατζηνάκος, ένας από τους πρωτεργάτες του δείπνου.

«Στόχος μας είναι κάτι ανάλογο να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Πέρα από αυτό όμως η επιθυμία μας είναι να μπορούμε να συζητάμε και να αποφασίζουμε όλοι για πράγματα που θέλουμε να γίνουν στη γειτονιά μας» είπε από την πλευρά του ο επίσης εθελοντής Φραντζέσκο ντε Πλάνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα