Νέες συμβάσεις ενόψει με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Στην υπογραφή νέων συμβάσεων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ως τα τέλη Σεπτεμβρίου δεσμεύθηκε να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ).

Ο υπουργός Υγείας άκουσε τον πρόεδρο της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ Γιώργο Ελευθερίου να ζητάει «ανανέωση όλων των συμβάσεων, άνοιγμα του οργανισμού σε όλους τους γιατρούς, κατάργηση του rebate και του clawback, αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς και άλλους παρόχους».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργαστούν στενά ώστε ο διάλογος για την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ να φθάσει σύντομα σε αίσιο αποτέλεσμα, ενώ ταυτίστηκαν απόλυτα και στο ζήτημα της χορήγησης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, με τον υπουργό Υγείας να επισημαίνει ότι «εκκρεμεί το θέμα των ποινών για εκείνους που δεν τηρούν τον νόμο». Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ οι συμβάσεις των γιατρών που επρόκειτο να λήξουν αύριο παρατάθηκαν για τρεις μήνες (ως τις 30 Σεπτεμβρίου) ενώ το ίδιο ισχύει και για παρόχους, όπως διαγωνιστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, μονάδες αιμοκάθαρσης, ιδρύματα χρονίων παθήσεων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφεία κ.λπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα