Στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας καταβολή αποζημίωσης, αναμένεται να προσφύγει ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί (φωτό), ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί, ο 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα στον Νίκο Μαζιώτη και τους αστυνομικούς, ενώ, επιπλέον, δεν του προσφέρθηκε η σωστή ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Ο νεαρός, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, συνεχίζει την αποθεραπεία του στη Μελβούρνη, ενώ, λόγω της κατάστασής του, δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ.
Ο 19χρονος Αυστραλός είχε μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα από σφαίρα στο πόδι, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο τον είχαν επισκεφθεί οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Τουρισμού. Πλέον, το κατά πόσο ο νεαρός δικαιούται αποζημίωση για τον τραυματισμό του από το ελληνικό κράτος θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.


