ΕΛΒΟ: Σκέφτονται ιδιωτικοποίηση εν λειτουργία

Κινήσεις μπρος πίσω κάνει για ακόμη μια φορά στην υπόθεση της υπό ειδική εκκαθάριση Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) η κυβέρνηση. Καθυστερημένα φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν τη σημασία της βορειοελλαδικής αμυντικής βιομηχανίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, που συζήτησαν χθες για την ΕΛΒΟ και το πώς θα διασφαλιστούν η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η ΕΛΒΟ μάλλον ήταν το πρόσχημα της συνάντησης, η οποία μοιραία περιλάμβανε και τις εκκρεμότητες με την τρόικα, αρκετές από τις οποίες έχουν προκύψει εξαιτίας της στάσης του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στα εργασιακά θέματα.

Στη συνάντηση των κ. Βενιζέλου και Χαρδούβελη παρών ήταν και ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΛΒΟ Μιχάλης Χουρδάκης από την Ernst & Young και, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας ενώ βρίσκεται σε λειτουργία. Ολα αυτά, όμως, συζητιούνται  την ώρα που έχει ήδη δρομολογηθεί η πώληση της ΕΛΒΟ σε τέσσερα κομμάτια και έχει δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χωρίς καμία αναφορά στο μέλλον του προσωπικού.
«Ηταν λάθος η απόφαση για τμηματική πώληση της εταιρίας. Είναι δυνατόν να χωρίζουν τα ανταλλακτικά, στα οποία η ΕΛΒΟ είναι μονοπώλιο;» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της εταιρίας Θεόδωρος Αλιόγκας.

Σύμφωνα με το πλάνο τμηματικής πώλησης, το ένα κομμάτι περιλαμβάνει το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Σίνδο μαζί με το οικόπεδο και τον εξοπλισμό, το δεύτερο τα 11 φορτηγά που κατασκευάστηκαν για τις κυπριακές Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά επειδή δεν παραδόθηκαν εγκαίρως κατέπεσε η σχετική σύμβαση και έμειναν στην εταιρία, το τρίτο αφορά δύο οικόπεδα στο Καλοχώρι και το τέταρτο το απόθεμα των ανταλλακτικών για τον Ελληνικό Στρατό.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα