Στην Ακρόπολη με την παρουσία της εκδότριας η εκκίνηση του μαχητικού πόρταλ

Με συμβολικό σημείο εκκίνησης το Μουσείο της Ακρόπολης, στη σκιά του Ιερού Βράχου, ξεκίνησε χθες τη διαδρομή του στην εγχώρια αγορά των media το φιλόδοξο εγχείρημα της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post σε συνεργασία με τον όμιλο 24Media. Οικοδέσποινα της ανοιχτής συζήτησης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Huffington Post Greece, ήταν η δημιουργός του επιτυχημένου πόρταλ Αριάννα Χάφινγκτον – Στασινοπούλου, η οποία συγκινημένη αναφέρθηκε τόσο στην ελληνική καταγωγή της, που ποτέ δεν ξεχνάει, όσο και στο μέλλον των διεθνών εκδόσεων των οποίων ηγείται και που τον προσεχή Ιανουάριο θα φτάσουν τις 14.

«Μπορεί να έχω ζήσει στο εξωτερικό περισσότερο καιρό από ό,τι έχω ζήσει στην Ελλάδα, μπορεί να μην έχω πια την ικανότητα να μιλάω ελληνικά τόσο καλά όπως μιλούσα όταν ζούσα εδώ, όμως η Ελλάδα είναι πάντα μέσα μου, στην καρδιά μου, στα κύτταρά μου, στις αυθόρμητες αντιδράσεις μου και στις βαθύτερες αναμνήσεις μου» είπε στον χαιρετισμό της η κυρία Χάφινγκτον, καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους οι νέοι συνεργάτες της στην Ελλάδα, όπως η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου, editorial director της ελληνικής Huffington Post, και ο διευθυντής σύνταξης Νίκος Αγουρος.

Στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης το «παρών» έδωσαν επίσης συνεργάτες της από την αμερικανική Huffington Post, φίλοι από τα παλιά και πλήθος δημοσιογράφων. Κατά την ομιλία της, η κυρία Χάφινγκτον ευχαρίστησε τους εταίρους της στο νέο ξεκίνημα Ευγενία Χανδρή, Μαριάννα Λάτση, Δημήτρη Μάρη και Πέτρο Παππά, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου δεν θα ήταν δυνατή, όπως σημείωσε. Αλλωστε, όπως εξήγησε, ο ερχομός της Huffington Post στην Ελλάδα υπήρχε πάντα στο μυαλό της, χωρίς να κρύβει την ευτυχία της για την εκπλήρωση ακόμα ενός στόχου με ιδιαίτερη σημασία για την ίδια, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή της στην πατρίδα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάρης, πρόεδρος της 24Media και μέτοχος της ελληνικής Huffington Post, επεσήμανε πως αποτελεί «ένα μέσο που δεν αποτελεί παθητικό πομπό της είδησης, αλλά ενεργό δέκτη της κοινωνίας των πολιτών. Δεν τοποθετείται στην είδηση με δεξιά, κεντρώα ή αριστερή οπτική ούτε προσποιείται ότι σε κάθε θέμα υπάρχουν δύο πλευρές και ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές, αλλά η ελληνική Huffington Post παίρνει θέση και θα τη διατυπώνει πάντοτε με θάρρος και ευκρίνεια».

Στην ελληνική έκδοση της Huffington Post συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Τσίμας ως σύμβουλος έκδοσης, ο Φώτης Νάκος ως αρχισυντάκτης, η Δέσποινα Τριβόλη ως επικεφαλής του τομέα life και πολιτισμού, η Ανίτα Στεφάνου ως γενική διευθύντρια της ιστοσελίδας και ο Τάσος Αργυρός ως διευθυντής πωλήσεων.

Σε αντιμνημονιακό κλίμα το τετ α τετ  με τον Παπούλια!

Σκληρά λόγια κατά της τρόικας χρησιμοποίησε χθες ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο και διευθύντρια σύνταξης της Huffington Post Αριάννα Χάφινγκτον στο Προεδρικό Μέγαρο. «Πολλές φορές η τρόικα δείχνει μια σκληρότητα σαν να μην απευθύνεται σε ανθρώπους και να απευθύνεται σε βράχους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ από την πλευρά της η κυρία Χάφινγκτον παρότρυνε τους Ελληνες πολίτες να πουν ένα μεγάλο «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε “όχι” στην τρόικα. Το “ΟΧΙ” ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αγγελος Σκορδάς

Φωτό :Δημήτρης Γοκλφομήτσος

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα