Οργισμένος ο Απ.Τζιτζικώστας για τις καθυστερήσεις του έργου απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Μετρό Θεσσαλονίκης ώρα μηδέν. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, που ήταν μαραθώνια και στην οποία αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα στην κατασκευή του έργου. Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας ήταν το «καμπανάκι» που χτύπησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος χαρακτήρισε το μετρό «φιάσκο και τραγωδία». Μάλιστα, έδωσε στην κυβέρνηση 45 ημέρες περιθώριο για να λυθούν τα προβλήματα του έργου, καθώς, όπως είπε, μετά θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη!

Ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστο Τσίτουρα αλλά και στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων Στράτο Σιμόπουλο, που δεν εμφανίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ ο δεύτερος σε ανακοίνωσή του πριν από την ημερίδα έκανε λόγο για επικοινωνιακές φιέστες. Ενδεικτικές και οι ατάκες του περιφερειάρχη: «Το μετρό κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Κάποιοι δεν έχουν ούτε το σθένος ούτε την ευθιξία να είναι παρόντες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Τσίτουρας δεν θεώρησε σκόπιμο να έρθει για να ενημερώσει εκείνους που με τα βάρη και τους φόρους χρηματοδοτούν και σηκώνουν όλο το βάρος της υλοποίησης του έργου. Υπάρχουν και γενικοί γραμματείς που πληρώνονται από τους Ελληνες φορολογουμένους, που, αντί να είναι εδώ, εκδίδουν πανικόβλητες ανακοινώσεις. Επικοινωνιακές φιέστες ούτε έκανα ποτέ ούτε και θα κάνω ποτέ. Οπως δεν έχω αναλάβει δημόσια θέση για να ικανοποιήσω τις προσωπικές φιλοδοξίες μου και να περιμένω τις επόμενες εκλογές. Αλλοι τα κάνουν αυτά, κυνηγώντας το προσωπικό τους όνειρο και έχουν αγωνία επειδή έχουν εκλογές μπροστά τους». Και λίγο μετά πρόσθεσε: «Δεν είναι τεχνοκράτες. Συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες».

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η πρόβλεψη του διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργου Κωνσταντινίδη ότι το έργο θα λειτουργήσει το 2018, «εφόσον ο ανάδοχος συνεχίσει να λειτουργεί», αλλά και η απαισιοδοξία του αναπληρωτή κοινού εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας Θεόδωρου Μέγγουλη. «Το έργο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και είναι αναπόφευκτη η διακοπή του – και μάλιστα πολύ σύντομα» επισήμανε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι, αντί να δουλεύουν 2.500 άτομα, εργάζονται 250 και στην καλύτερη φάση του εργάζονταν 1.000, ενώ ο ΥΜΑΘ Γιώργος Ορφανός χαρακτήρισε πιο σοβαρές τις οικονομικές επιπτώσεις από την καθυστέρηση στο έργο. «Σε καμία φάση δεν είχαμε πλήρη ανάπτυξη του έργου» είπε και χαρακτήρισε λάθος από το ξεκίνημα του μετρό το γεγονός ότι οι κεντρικές αποφάσεις λαμβάνονται στην Αθήνα.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα