Η κρίση έδιωξε και τα παιδιά των,,, φαναριών!

Παλαιότερα, τα φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους των μεγάλων πόλεων είχαν γεμίσει από μικρά παιδιά (συνήθως εξαντλημένα και ρακένδυτα), τα οποία, κάθε φορά που άναβε κόκκινο, πλησίαζαν στα τζάμια των σταματημένων αυτοκινήτων και ζητούσαν ελεημοσύνη. Τα τελευταία χρόνια η εικόνα αυτή έχει αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», ο αριθμός των παιδιών των φαναριών στα χρόνια της κρίσης έχει μειωθεί, καθώς πλέον προωθούνται σε μεγαλύτερες και πιο «κερδοφόρες αγορές», όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο αριθμός των παιδιών που εντοπίστηκαν να ζητιανεύουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εμφανίζει φέτος, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, πτωτική τάση, ενώ έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα παιδιά με καταγωγή από τη Ρουμανία. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2014 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη να ζητιανεύουν 234 παιδιά, εκ των οποίων τα 96 είναι από την Αλβανία, τα 81 από τη Βουλγαρία, τα 51 από την Ελλάδα και έξι από τη Ρουμανία. Ολόκληρη την περσινή χρονιά τα παιδιά των φαναριών που βρίσκονταν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας ήταν 427.

«Ωστόσο παραμένει τραγικό το γεγονός ότι ανάμεσά μας συνεχίζουν να υπάρχουν παιδιά χωρίς δικαιώματα» τόνισε η υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της «ΑΡΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη Βαλμπόνα Χυστούνα, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη χτεσινή ημέρα, η «ΑΡΣΙΣ» διοργάνωσε στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την εκμετάλλευση των παιδιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα