Αυτοκτονία – σοκ της Κατερίνας, μίας από τις 27 οροθετικές που διαπομπεύθηκαν δημοσίως όταν ήταν υπουργός Υγείας (2012)

«Χαίρε Λοβέρδο, υπουργέ Παιδείας, οι πεθαμένες και οι μελλοθάνατες σε χαιρετούν!» Με αυτόν τον χαιρετισμό προς τον πρώην υπουργό Υγείας -και νυν υπουργό Παιδείας- Ανδρέα Λοβέρδο κλείνει τον αποχαιρετισμό της στην Κατερίνα μία από τις 27 οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες που το 2012 διαπομπεύθηκαν δημόσια στο όνομα της «δημόσιας υγείας», η Σίσσυ Βωβού, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις Διωκόμενες Οροθετικές. Η Κατερίνα λίγες μόλις ώρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έβαλε τέλος στη ζωή της.

«Είμαι μια από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που διαπομπευθήκαμε το 2012, μας υποχρέωσαν σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS και στη συνέχεια μας φυλάκισαν για διάστημα έως έναν χρόνο με την κατηγορία της πορνείας και της “βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης” στους υποτιθέμενους πελάτες μας. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε, και στη δίκη δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση κερδίσαμε αποζημίωση ύψους… 10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας» είχε γράψει στο τελευταίο της δημόσιο μήνυμα, στις 4 Απριλίου, η Κατερίνα, σημειώνοντας πως ήταν πλέον «καθαρή», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η κυρία Βωβού, λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών γυναικών ο πατέρας της Κατερίνας είχε επίσης αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ωστόσο η ζωή του σώθηκε την τελευταία στιγμή. Τότε, οι δεσμεύσεις Λοβέρδου για δημοσιοποίηση των στοιχείων και των υποτιθέμενων πελατών των γυναικών έμειναν στα λόγια, ενώ, όπως οι ίδιες κατήγγειλαν, οι συλλήψεις πολλών εξ αυτών δεν έγιναν ενώ βρίσκονταν με «πελάτες», αλλά σε ανύποπτο χρόνο.

«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Οσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν» έγραψε στη διαδικτυακή εφημερίδα για τα δικαιώματα των γυναικών «Το μωβ» η γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις Διωκόμενες Οροθετικές Χρύσα Μπότση. Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη στις 15.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα