Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο κρίθηκε προφυλακιστέος για τρεις ενέργειες που του καταλογίζονται, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία ενός Ελληνα, πατέρα δύο παιδιών, για ασήμαντη αφορμή, στις 31 Οκτωβρίου 2014, έξω από το μπαρ Mocarico στο Μεταξουργείο. Προηγήθηκε η προφυλάκισή του για την επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο.
Ο Αλβανός κακοποιός απολογήθηκε, με τη βοήθεια διερμηνέα, χθες, ενώπιον της 8ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, για βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του και στα τρία αιματηρά περιστατικά για τα οποία κατηγορείται, ενώ, όσον αφορά τη δολοφονία που του αποδίδεται, φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Ακόμα, του αποδίδονται η απόπειρα ανθρωποκτονίας θαμώνων καφετέριας στην οδό Αριστοτέλους, στις 6 Νοεμβρίου 2014, καθώς και ληστεία σε ανταλλακτήριο χρημάτων στην Ομόνοια, στις 22 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Αλβανός κακοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι σε όλες τις ενέργειες συμμετείχε μαζί του μόνο ο ασύλληπτος συνεργός του, ονόματι Ολντι. Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τις πράξεις του, φέρεται ότι επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι όταν πίνει χάνει τον έλεγχο και δεν ξέρει τι κάνει. Παράλληλα, φέρεται ότι ανέφερε πως νιώθει ήρεμος μόνο με τη συντροφιά της κοπέλας του (απολογήθηκε τη Δευτέρα για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και αφέθηκε ελεύθερη), την οποία γνωρίζει μόλις λίγες εβδομάδες!
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά ταυτοποιήθηκε και στα τρία αιματηρά περιστατικά.
Bάσω Παλαιού



