Πρόεδρος ΤΕΙ: Χωρίς παρουσία στα εργαστήρια δεν θα πάρει πτυχίο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φοίτηση του Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθήνας, η οποία έχει θέσει σε κίνδυνο την υγεία του λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί επί 25 μέρες, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα του επιτρέπει να σπουδάσει εξ αποστάσεως. Ωστόσο, με δηλώσεις του στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος ξεκαθαρίζει ότι «χωρίς φυσική παρουσία στα εργαστήρια, δεν δέχομαι να λάβει πτυχίο». Οπως επισημαίνει ο ίδιος, «για να υπάρξει εξ αποστάσεως φοίτηση, είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο τεχνικοί (ένας στο ΤΕΙ και ένας στη φυλακή), κάτι που το ίδρυμα δεν διαθέτει».

Και βίαιη επίθεση

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Μπρατάκος δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φοιτητών οι οποίοι τον εξύβρισαν και χειροδίκησαν σε βάρος του επειδή ήθελαν να καταλάβουν το κτίριο σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό και εκείνος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το γραφείο του. «Πρόκειται για ένα θλιβερό βίαιο περιστατικό» ανέφερε ο κ. Μπρατάκος.

Την ίδια ώρα, με μια σκληρή επιστολή, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ότι ψεύδεται πως ο γιος τους σιτίζεται με υγρή τροφή. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι, αν δεν δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο γιο τους, «η Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας».

Από την πλευρά Ρωμανού, κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Στην αίτηση, ο Ρωμανός επικαλείται λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος δεν είχε αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει για το αν πρέπει να του χορηγηθεί ή όχι εκπαιδευτική άδεια, καθώς η ιδιότητά του ως καταδικασμένου υπερκαλύπτει την ιδιότητα του ως υποδίκου.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την τροπολογία η οποία θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους- φοιτητές να φοιτούν εξ αποστάσεως στα ιδρύματα που εισήχθησαν.

Εύη Πανταζοπούλου

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα