Η… Ελληνικός Χρυσός (τώρα) πήρε και ISO!

Η μια πρόκληση μετά την άλλη. Νέο περιβαλλοντικό «αριστείο» έλαβε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός, κόντρα στις καταγγελίες μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας στη βορειοανατολική Χαλκιδική για καταστροφή του περιβάλλοντος από την επένδυσή της στην περιοχή. Μετά το βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την περιβαλλοντική ευαισθησία της, το οποίο έλαβε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος», η Ελληνικός Χρυσός πήρε ακόμα ένα «άριστα» για την περιβαλλοντική επάρκειά της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία, που έχει γίνει πολλές φορές στόχος για τα περιβαλλοντικά ολισθήματά της, έλαβε ISO 14001 ή αλλιώς πιστοποίηση από την εταιρία Lloyd’s για το σύστημα εφαρμογής ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει. Τι σημαίνει αυτό; Οπως εξηγεί η Ελληνικός Χρυσός στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της «Μεταλλευτικά Νέα», όπου το ISO 14001 αποτελεί την κεντρική είδηση του πρωτοσέλιδου και το κεντρικό θέμα στο εσωτερικό, με αυτόν τον τίτλο πιστοποιείται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την προστασία του περιβάλλοντος σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία και με άλλες κανονιστικές απαιτήσεις. Τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης βάσει της ISO 14001:2004, όπως μας ενημερώνει η Ελληνικός Χρυσός, παρέχουν τη δυνατότητα εντοπισμού, αξιολόγησης και διαχείρισης των περιβαλλοντικών θεμάτων ενός οργανισμού, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη συνεχή βελτίωση σε αυτό το μέτωπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός, για να λάβει την πιστοποίηση αυτή, χρειάστηκε πολυμελές κλιμάκιο εγκεκριμένων επιθεωρητών να επισκεφθεί την περιοχή και να μελετήσει… εξονυχιστικά τη συμμόρφωση της εταιρίας ως προς τις απαιτήσεις του προτύπου που είχε η Lloyd’s. Το πιστοποιητικό δε αυτό θα αναθεωρείται κάθε χρόνο και η εταιρία θα ελέγχεται εκ νέου για την τήρηση των περιβαλλοντικών σκοπών που έχει θέσει, νέο που με μεγάλη χαρά πρέπει να ακούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν την… καυτή ανάσα της επένδυσης δίπλα στα σπίτια τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα