«Κόλλησαν» 8.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα!

Περίπου 8.000 αιτήσεις δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος εκκρεμούν για έλεγχο, με αποτέλεσμα οι αιτούντες να μην έχουν λάβει το ποσό που τους αναλογεί έως σήμερα. Οι πολίτες αυτοί κανονικά πρέπει να λάβουν μέρισμα συνολικού ύψους 3.000.000, αλλά για την ώρα βρίσκονται στην αναμονή. Η διαδικασία της εκκαθάρισης του κοινωνικού μερίσματος που προέκυψε από το πλεόνασμα του 2013 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς στο σύστημα εντοπίζονται ακόμη αρκετές χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων οι υποθέσεις των οποίων εξακολουθούν να «κολλούν»! Πρόκειται για αιτήσεις με βάση φορολογικές δηλώσεις που είναι σε έλεγχο ή εκκαθαρίστηκαν μετά τις 10 Οκτωβρίου 2014.

Για να γίνει η πληρωμή των νέων περιπτώσεων θα χρειαστεί να υπάρξει νέα υπουργική απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες, όπως είχε γίνει με την αντίστοιχη απόφαση του 2014.
Οπως αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, όσοι έχουν κάνει αίτηση μπορούν να μπουν στον προσωπικό λογαριασμό τους στο TAXISnet και να πατήσουν την επιλογή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα. Μετά μπορούν να πατήσουν την επιλογή «Εκτύπωση» και να δουν την κατάσταση της αίτησής τους.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά 702.000 νοικοκυριά έλαβαν ως κοινωνικό μέρισμα 456.000.000 ευρώ μέσα στο 2014.
Το ποσό του βοηθήματος είναι 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος. Δηλαδή για ζευγάρι φθάνει τα 666,7 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 750 ευρώ, για τετραμελές νοικοκυριό τα 833,3 ευρώ και για ζευγάρι με τρία παιδιά τα 916,6 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα