Καταγγελία της σύμβασης για τα βουλευτικά ΙΧ προανήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ασπίδα προστασίας στους βουλευτές ύψωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι είναι «παραμορφωτική της πραγματικότητας η δαιμονοποίησή τους και η παρουσίασή τους ως προνομιούχοι».

Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που διαθέτουν το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης για να υπηρετήσουν τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο. Ωστόσο, εξήγησε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης ορισμένων διευκολύνσεων ενώ παρουσίασε ως «πρώιμη ιδέα» που δεν έχει ακόμα παρει την μορφή πρότασης την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Να σημειωθεί ότι κάθε βουλευτής λαμβάνει 75 ευρώ για κάθε μια συμμετοχή του σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε ότι θα γίνει αυστηρή εφαρμογή του άρθρου του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος σύμφωνα με το οποίο θα επιβάλλεται περικοπή κατά 1/5 της βουλευτικής αποζημίωσης για εκείνους τους βουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τουλάχιστον πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας το μήνα.

Αναφορικά με τα βουλευτικά ΙΧ που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης είπε ότι αναζητείται τρόπος για να εξορθολογιστεί δραστικά το σχετικό κονδύλι χωρίς ωστόσο να αποστερήσει ένα χρήσιμο εργαλείο σε ορισμένους βουλευτές που αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης.

Τόνισε δε ότι η Βουλή θα υιοθετήσει την λογική της κυβέρνησης για εξορθολογισμό των δαπανών. Εξήγησε πως ήδη τρέχει σύμβαση εκμίσθωσης βουλευτικών αυτοκινήτων που λήγει στο τέλος του 2015 και προανήγγειλε ότι «από 1.9.2015 θα καταγγείλουμε την σχετική σύμβαση ώστε η εταιρεία να ετοιμαστεί αλλά και το κοινοβούλιο ως τότε, με διακομματικό διάλογο να βρει την βέλτιστη λύση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα