Σφραγίδα καταλληλότητας με τυρκουάζ ή ερυθρό allura χρώμα και ωοειδές σχήμα, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου, πρέπει να φέρουν τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, όπως ενημερώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Επιπλέον, σε σφραγίδα σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης “HELLAS” ή “EL” ή “GR” για τα ντόπια, ή αντίστοιχα τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας. Τα αμνοερίφια που εισάγονται από τρίτες χώρες, ελληνικής σφαγής ή όχι, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε καστανό χρώμα, ενώ το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται στο εσωτερικό της σφραγίδας σχήματος ορθογώνιου παραλληλογράμμου. Οπως τονίζει η οργάνωση, η φρεσκάδα των αμνοεριφίων φαίνεται καλύτερα από την τομή σφαγής στο λαιμό και από τα εντόσθιά τους. Σε περίπτωση αλλοίωσης, εμφανίζεται πρασίνισμα, αφυδάτωση και δυσάρεστη μυρωδιά.
Τι να προσέχετε στα αμνοερίφια
Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.