Γερμανικός ανασχηματισμός

Μην απορήσετε, αν κάποια στιγμή ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σας καθαιρεθεί από τον Σόιμπλε και τη θέση του πάρει Βαυαρός…

Σήμερα, το μενού έχει επικαιρότητα. Κοντολογίς, κείμενα που κουβαλάνε μέσα τους τη φθορά. Περιγράφουν καταστάσεις, οι οποίες, κατά κανόνα, την επομένη ξεχνιούνται. Επίσης, στην περιβόητη επικαιρότητα υπάρχουν διάφοροι πρωταγωνιστές που, αν τους θυμάσαι, δαπανάς άνευ λόγου φαιά ουσία. Διαβάζουμε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα της Αυγής: «Στη συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης προχωρεί η κυβέρνηση υπό την ευθύνη του υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο. Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη χθεσινή σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα».

Τι σημαίνει τούτο σε ελεύθερη μετάφραση; Οτι, ανήμερα της επετείου από την μπούκα των ναζί στην αποσβολωμένη Αθήνα (27 Απριλίου 1941), οι Γερμανοί και οι ανά τας Ευρώπας κολαούζοι τους έκαναν τον πρώτο ανασχηματισμό τους στην κυβέρνηση Τσίπρα. Επίσης, σημαίνει ότι οι «σύμμαχοί» μας δεν μπορούν να συγχωρήσουν στον Γιάνη με το ένα «ν» ότι δεν έφαγε μαζί τους τα φιλέτα με τις καφετιές σάλτσες που σου χαλάνε το στομάχι και δεν μασούλησε τις σαλάτες με τα πεθαμένα πρασινωπά πραγματάκια.

Λαχανάκια

Τα πεθαμένα πρασινωπά πραγματάκια και οι καφετιές οι σάλτσες του χαμού, όλως περιέργως, σερβίρονται σχεδόν σε όλα τα επίσημα δείπνα του πλανήτου. Μόνο οι σεφ γνωρίζουν τη σκοπιμότητα τούτης της αηδίας. Εσείς ακόμα απορείτε γιατί επέλεξαν τον Τσακαλώτο; Αν μπείτε στη θέση των Ευρωπαίων, το ίδιο θα κάνατε. Ο άνθρωπος είναι, λένε, «ήπιων» τόνων. Δηλαδή, δεν φωνάζει. Λογικό. Δεν επιθυμούν να του ανοίξουν πάγκο στη λαϊκή, ούτε να του οργανώσουν τραγουδιστική περιοδεία με ροκ συγκρότημα. Υπουργός Οικονομικών υποτίθεται ότι θα είναι (κατ’ ουσίαν τον προορίζουν για παραλήπτη e-mail και εφαρμοστή των αξιώσεών τους).

Ο Βαρουφάκης είχε φτιαχτεί με την ιδέα ότι σε ορισμένους ντιπ καταντίπ αδαείς φαίνεται σαν ροκ σταρ, αλλά ποιος νοιάζεται πλέον για τον Βαρουφάκη; Μόνο οι πρωινατζήδες, που βγάζουν όποιον να ‘ναι και λέει ό,τι να’ ναι, αρκεί να φέρνει νούμερα. Φυσικά, το «ήπιων» τόνων του Τσακαλώτου πάει και αλλού.

Εκεί όπου άπαντες υποπτεύονται: ότι λέει τα «για, γιαβόλ, ουί, σι, γες» πριν προλάβει ο πιστωτής να τελειώσει τη φράση του. Μακάρι να διαψευσθούν οι Κασσάνδρες, αλλά το θετικό ενδεχόμενο φαντάζει λιγουλάκι χλομό.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα