Μάρδας: Η ΠΝΠ δεν μας ευχαριστεί, αλλά όταν υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις προσφέρει μια λύση

Ο Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών μιλά για την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί ξανά, αν το επιβάλουν οι εξελίξεις

“Επιλέξαμε να νομοθετήσουμε με ΠΝΠ γιατί ήταν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας, λόγω ενός έκτακτου προβλήματος ρευστότητας” αναφέρει ο Δημήτρης Μάρδας για την ΠΝΠ σχετικά με τα αποθεματικά σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών της Πέμπτης. Όπως αναφέρει το στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να νομοθετούμε αλλά, όπως είδατε, σε σύντομο χρόνο η εν λόγω πράξη έγινε νόμος”.

Όταν ο δημοσιογράφος ρωτά τον αναπληρωτή υπουργό αν θα ακολουθήσουν κι άλλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, εκείνος δεν αποκλείει σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο. “Είναι μια διαδικασία που δεν μας ευχαριστεί, αλλά όταν υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, τότε, αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια, προσφέρει μια λύση” σημειώνει. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία κατά τον κ. Μάρδα είναι “η ΠΝΠ να γίνεται το συντομότερο δυνατό νόμος. Έτσι αντιμετωπίζεται κάθε αδυναμία και κριτική”.

Τα λεφτά που το πρωί δεν υπήρχαν και το απόγευμα… βρέθηκαν

Ο κ. Μάρδας όμως κλήθηκε να απαντήσει και στο σούσουρο που δημιουργήθηκε γύρω από τις δηλώσεις του για κενό στα δημόσια ταμεία μέσα στον Απρίλιο, το οποίο μέσα στην ίδια μέρα ο ίδιος ανακοίνωσε πως κάλυψε. “Δεν είναι ακριβώς έτσι…Πράγματι σε τηλεφωνική μου συνέντευξη, το πρωί πριν πάω στο γραφείο, έχοντας την ενημέρωση της προηγούμενης μέρας […] τόνισα ότι είχε διαπιστωθεί ένα απρόβλεπτο ταμειακό κενό, πριν από το τέλος Απριλίου” σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός. “Το είχαμε προβλέψει, με βάσει τις αποκλίσεις στην πορεία των εσόδων και των δαπανών προϋπολογισμού που παρατηρούνταν από το προηγούμενο δεκαήμερο. Έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να καλυφθεί…” συνέχισε. “Σε πρωινή συνάντηση εργασίας που είχα στο γραφείο μου, διαπιστώθηκε ότι οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών απέδωσαν” συμπλήρωσε και έτσι δικαιολόγησε τη δήλωση του στη συνέχεια της ημέρας πως το κενό καλύφτηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα