Η Google τιμά έναν «άγνωστο» που όλοι ξέρουμε (βίντεο)

Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ για τον Μπαρτολομέο Κριστοφόρι αλλά όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζετε -ορισμένοι πολύ καλά- την εφεύρεσή του: το πιάνο! Στον Ιταλό κατασκευαστή μουσικών οργάνων, στον οποίο αποδίδεται η κατασκευή του πρώτου πιάνου, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1655 και πέθανε στις 27 Ιανουαρίου του 1731, αφιερώνει το σημερινό της doodle η Google.

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του είναι η δημιουργία ενός σφυροειδούς μηχανισμού που χτυπά τις χορδές των πλήκτρων παράγοντας ήχων. Η χρήση του επέτρεψε την παραγωγή πιο μαλακών ή πιο δυνατών ήχων ανάλογα με το πόσο μαλακά ή πόσο δυνατά ο παίκτης πατά τα πλήκτρα. Από αυτή τη διαδικασία πήρε το νέο όργανο του Κριστοφόρι το όνομά του, πιάνο φόρτε ή πιάνο: «πιάνο» στα ιταλικά σημαίνει «απαλά» ενώ «φόρτε» «δυνατά». Η δυνατότητα αλλαγής στην ένταση του ήχου αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα