Συμμορίες, ο τρόμος των ηλικιωμένων

Η Ασφάλεια «αγγίζει» τρεις άγριες ομάδες Αλβανών, Γεωργιανών και Καζάκων ληστών που χτυπούν μοναχικούς ανθρώπους

Στα ίχνη τριών συμμοριών που εισβάλλουν σε σπίτια, κυρίως ηλικιωμένων, βρίσκονται οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας». Το τελευταίο διάστημα, μια συμμορία Αλβανών, μια συμμορία Γεωργιανών και ακόμα μία ομογενών από το Καζακστάν, που είναι και η πλέον πολυμελής, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων. Οι πρώτες δύο συμμορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται ότι έχουν στοχοποιήσει κυρίως τα βόρεια και τα δυτικά προάστια, ενώ εκείνη των Καζάκων επιλέγει να εισβάλλει σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Και οι τρεις συμμορίες επιλέγουν ως στόχους ηλικιωμένους, και κυρίως μοναχικούς ανθρώπους, που υπό τον φόβο των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας έχουν προβεί σε μαζικές αναλήψεις των οικονομιών τους από τις τράπεζες και φυλάσσουν τα χρήματα αυτά μέσα στα σπίτια τους. Το «modus operandi» που ακολουθεί η συμμορία των Αλβανών έχει να κάνει με παρακολούθηση των θυμάτων από τις τράπεζες έως τα σπίτια τους ή με πληροφόρηση την οποία αποκτούν κατά την εργασία τους, κατά καιρούς, στα υποψήφια θύματά τους, σε περιοδικού τύπου δουλειές και μαστορέματα.

Στην περίπτωση των Γεωργιανών, η μεθοδολογία είναι διαφορετική και την ακολουθούν οι περισσότεροι ομοεθνείς τους διαρρήκτες. «Χτίζουν», δηλαδή, ένα δίκτυο πληροφοριών για τα υποψήφια θύματά τους από Γεωργιανές που προσέχουν ηλικιωμένους και, με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουν πού και πότε πρέπει να χτυπήσουν. Και στις δύο συμμορίες (Αλβανών και Γεωργιανών), τα μέλη είναι τουλάχιστον τέσσερα, ενώ η σπείρα των Καζάκων απαρτίζεται από πολύ περισσότερα μέλη και φαίνεται ότι η επιλογή των θυμάτων τους, από διάφορες περιοχές της Αττικής, είναι μάλλον τυχαία…

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι αξιωματικοί που ερευνούν αυτές τις υποθέσεις βρίσκονται πλέον στα ίχνη των δραστών για τουλάχιστον δύο από αυτές τις συμμορίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι έρευνες αυτές να αποδώσουν καρπούς.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα