Απομάκρυνση Πανούση ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με ψήφισμά της την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Τι απάντησε ο Γ. Σακελλαρίδης

Την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, από την κυβέρνηση ζητά με ψήφισμά της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται “η αύξηση των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας” ενώ υποστηρίζεται “πως το ψήφισμα δεν αποτελεί μομφή προς την κυβέρνηση αλλά αφορά προσωπικά τον κ. Πανούση”.
“Εκτιμούμε πλέον πως ο «κόμπος έφτασε στο χτένι». Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση” σημειώνεται.

“Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» υπήρξε πυρηνικό στοιχείο των κυβερνήσεων του μνημονίου και καταδικάστηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές. Επιστροφή στο προηγούμενο πλαίσιο για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει” σημειώνει η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.
Επίσης, εκτενή αναφορά γίνεται και για τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες, αφού κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, από αναίτιες προσαγωγές νέων όπως στον πεζόδρομο Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επιθέσεις σε διαδηλωτές στις Σκουριές, στο Βόλο κ.α.

Το προηγούμενο διάστημα και ιδίως την περίοδο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιταχθεί στον αυταρχισμό κυβέρνησης και αστυνομίας, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» των χιλιάδων αναίτιων προσαγωγών και συλλήψεων, των τόνων χημικών σε διαδηλωτές, της ευθείας στοχοποίησης αγωνιστών κι αγωνιστριών, του φόβου και της τρομοκρατίας.

Γνωρίζουμε πως η αστυνομία, και δη οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί, δρουν σε αρκετές περιπτώσεις ανεξέλεγκτα κι αυτόνομα από την πολιτική τους αρχή. Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν ακόμα και με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά θεωρούμε πως μία από τις μεγάλες μάχες που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβώς η μάχη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, τη διάλυση των ακροδεξιών/φασιστικών θυλάκων και για τον έλεγχο και την τιμωρία των αστυνομικών αυθαιρεσιών.
Θεωρούμε πως από πλευράς του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Πανούση, ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση. Στον αντίποδα, ο κος Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του «κεκτημένου Δένδια», κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα.

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» υπήρξε πυρηνικό στοιχείο των κυβερνήσεων του μνημονίου και καταδικάστηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές. Επιστροφή στο προηγούμενο πλαίσιο για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει.
Πέραν αυτών, οι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωση του κου Πανούση, έγιναν δεκτές, από τη δική του πλευρά, ως ευθείες βολές εκ μέρους της «αριστεράς του τίποτα». Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

Το αποκορύφωμα αυτών υπήρξε η πρόσφατη δήλωσή του όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο, «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ότι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.
Εκτιμούμε πλέον πως ο «κόμπος έφτασε στο χτένι». Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπου απαιτείται η μέγιστη δυνατή πολιτική συσπείρωση και λαϊκή διαθεσιμότητα προκειμένου να γίνει σεβαστή η βούληση του ελληνικού λαού για ρήξη με τη λιτότητα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πα ρόν ψήφισμα δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Προ.Πο. κου Πανούση.

Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ”

Θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση

Στην Αριστερά, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα