Ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θέτει εκ νέου ο Κώστας Λαπαβίτσας

Να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος και γνωστός οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας.
Επιχειρώντας μια ανάλυση-ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στη διαπραγμάτευση, ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτηρίζει «οδοστρωτήρα» τις προτάσεις των δανειστών και κάνει λόγο για επώδυνο συμβιβασμό, σε περίπτωση που μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επιτευχθεί στη βάση της πρότασης που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Λαπαβίτσας επισημαίνει, προτείνοντας εκ νέου την έξοδο, ουσιαστικά, της Ελλάδας από το ευρώ: «Η στρατηγική της ριζοσπαστικής αλλαγής της Ελλάδας κρατώντας τη χώρα στο πλαίσιο της ΟΝΕ, έχει φτάσει το τέλος της. Αυτό είναι το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε ο οδοστρωτήρας των δανειστών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να αλλάξει την κοινωνία, να αποτρέψει την εθνική κατάπτωση, να βάλει την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και να κερδίσει μια νέα δυναμική θέση για την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι, πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους. Η γνώση και η ανάλυση υπάρχουν. Χρειάζεται πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα».
πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα