Bloomberg: Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Μέρκελ στον Τσίπρα

Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ μπορεί να είναι ικανοποιημένη εάν η Αθήνα δεσμευθεί να υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, προκειμένου να αποδεσμευθούν κεφάλαια διάσωσης, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.  

Ενώ οι Γερμανοί εξακολουθούν να επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, αποκρατικοποιήσεις και λιγότερο γενναιόδωρες παροχές στους συνταξιούχους, μπορεί να αρκεστούν σε μια σαφή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση για ένα συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη βοήθεια, δήλωσε μία από τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το άρθρο προσθέτει ότι ενώ θα μπορούσε να δοθεί περιθώριο στον Τσίπρα μέχρι το επόμενο έτος για να υλοποιήσει μέτρα, όπως μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών, θα πρέπει να ξεκινήσει την εφαρμογή τουλάχιστον μίας σημαντικής μεταρρύθμισης εάν θέλει να αρχίσει η παροχή βοήθειας. Καμία από τις πηγές ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιο ακριβώς θα είναι το μέτρο – κλειδί που θα κληθεί να εφαρμόσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση.  

Για να πείσει τους πιστωτές ότι σοβαρολογεί, ο Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση, για παράδειγμα, φέρνοντας μεταρρυθμιστικούς νόμους στη Βουλή, πρόσθεσε η μία πηγή. Τόνισε ότι εάν οι Έλληνες αξιωματούχοι κινηθούν γρήγορα, τα κεφάλαια θα μπορούσε να αποδεσμευθούν στις αρχές Ιουλίου. Η Γερμανία, επίσης, δεν θα είχε αντίρρηση να επεκταθεί πάλι το τρέχον πρόγραμμα, εάν ο Τσίπρας παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους στις 20 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζει το άρθρο. Το Bloomberg σημειώνει ότι εκπρόσωποι της Μέρκελ δεν απάντησαν στα μηνύματα του πρακτορείου για κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα