Μάρδας: Καλυμμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου

Σε δηλώσεις του ζήτησε να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, διότι όπως είπε «η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Διαβεβαιώσεις πως οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου θα καλυφθούν κανονικά και χωρίς προβλήματα παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» ο κ.Μάρδας ζήτησε να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, διότι όπως είπε «η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε και τώρα το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς και στο τέλος του μήνα.
Αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις.

Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται κάποια άλλα χρήματα, οπότε εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες του κράτους που έχουν ένα μη μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε» υπογράμμισε ο κ.Μάρδας, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για να μπει τέλος στην αβεβαιότητα.

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, όχι γιατί υπάρχουν κάποιες πιέσεις στον προϋπολογισμό που σε τελική ανάλυση μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως αντιμετωπίζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα…

Το ζητούμενο δεν είναι «τα καταφέρνουμε, δεν τα καταφέρνουμε».

Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, διότι η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί» υπογράμμισε ο κ.Μάρδας.

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις, ο κ.Μάρδας είπε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει ακόμα σχηματίσει εικόνα του κόστους που θα έχει για τον προϋπολογισμό η ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας περικοπών στις συντάξεις.
Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως είναι πάγια αρχή να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, ωστόσο επιδιώκεται η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

«Επεξεργαζόμαστε κάποιες λύσεις, έτσι ώστε το κόστος της λύσης το οποίο θα βρεθεί να είναι τέτοιο, ώστε να μπορέσει να το σηκώσει ο προϋπολογισμός της χώρας…

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων χρειάζονται προσεκτική μελέτη, διότι σε ορισμένα σημεία αφήνουν κάποια κενά.

Οπότε, σύμφωνα με αυτά τα οποία βλέπουμε και με την ακρίβεια των όσων γράφονται, διαμορφώνονται οι πολιτικές, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

Για την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δεν έχουμε ακόμα εικόνα του κόστους», ανέφερε ο κ.Μάρδας.

Πηγή:protothema

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα