Αδιαφορία για τον Αντ. Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει αύριο σε Καστοριά και Κοζάνη αλλά τα στελέχη δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τη βάση

Παλιά η άνοδος και μόνο του αρχηγού της Ν.Δ. σε κάποια περιοχή της χώρας για να μιλήσει σε ένα συνέδριο ή μια προσυνδιάσκεψη αποτελούσε σημαντικό γεγονός για τον τοπικό μικρόκοσμο της περιοχής. Στελέχη κινητοποιούνταν, παρέες ξεσηκώνονταν και δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο να δημιουργούνται μικρά καραβάνια «γαλάζιων» Ι.Χ. για τη μεταφορά των νεοδημοκρατών. Τα καλά χρόνια της Ν.Δ. μάλιστα ναυλώνονταν μέχρι και πούλμαν για τον… πολιτικό τουρισμό.
Βλέπετε, τότε το να δει κανείς από κοντά τον πρόεδρο της Ν.Δ. και να του σφίξει το χέρι ήταν κάτι που συγκινούσε.

Εν έτει 2015 και στη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά τα κομματικά πράγματα έχουν εκφυλιστεί. Λίγοι είναι αυτοί που κινητοποιούνται για τις προσυνδιασκέψεις που διοργανώνει η Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα, ενώ και στην τοπική κοινωνία η απήχηση της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά είναι μάλλον υποτονική. Αυτό έδειξαν οι μέχρι στιγμής συναντήσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην Ξάνθη και την Κρήτη, αλλά και αλλού, ενώ το ίδιο παγωμένο κλίμα φαίνεται ότι επικρατεί και στη δυτική Μακεδονία εν όψει της αυριανής παρουσίας του κ. Σαμαρά στην Καστοριά και την Κοζάνη.

Χαρακτηριστικά είναι δύο παραδείγματα. Αυτοδιοικητικό στέλεχος της νεότερης γενιάς από τη Θεσσαλονίκη τηλεφώνησε σε έμπειρο κομματικό παράγοντα της Ν.Δ., που για πολλά χρόνια βρισκόταν κοντά στη σαμαρική ομάδα, εν όψει της αυριανής συνδιάσκεψης. «Πάμε παρέα στην Καστοριά;» τον ρώτησε, αλλά ο «γαλάζιος» αντέδρασε ανόρεχτα.

Ετερος τηλεφώνησε σε παλιούς καραμανλικούς στην περιοχή της Κοζάνης για να πάρει κλίμα για τη συνδιάσκεψη. Τι του απάντησαν; Οτι είναι «για δέσιμο» που τέτοια εποχή και με αυτή την ηγεσία θα ξεκινήσει για ταξίδι στην Καστοριά, όπου ο κ. Σαμαράς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Λημναίο» με θέμα τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση ως πυλώνα ανάπτυξης!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα