Μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης: «Είμαστε αδελφοί στο πνεύμα και το αίμα»

«Είμαστε Ορθόδοξοι, είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Ρωμιοί, είμαστε Έλληνες, είμαστε αδελφοί στο πνεύμα και το αίμα. Ανήκω σε εσάς, είμαι ένας από εσάς», αποκρίθηκε προς το νέο του ποίμνιο που αναφωνούσε «άξιος, άξιος», ο νέος μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης Ιουστίνος, κατά την τελετή ενθρόνισής του.

Η τελετή, όπως είχε προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά.
Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, ο νέος μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την εμπιστοσύνη του, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον μακαριστό μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο και να εκφράσει τη θλίψη του για την πρόωρη εκδημία του.
Πριν από το μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνο μίλησαν ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως τοποτηρητής, εκπρόσωποι των ιερέων της Μητρόπολης Καλαμαριάς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα