Σακελλαρίδης: Υπάρχει προσωπική ευθύνη κάθε βουλευτή (βίντεο)

Στις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί με αφορμή τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντιλαμβάνομαι απολύτως τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από βουλευτές, αλλά αυτό που θα ήθελα να διαβεβαιώσω και είναι ότι αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει ύστερα από αναλυτική ενημέρωση στα αρμόδια όργανα, είναι ότι βασική κατεύθυνση αυτής της συμφωνίας και των μέτρων τα οποία λαμβάνονται είναι να υπάρχει μια αναπροσαρμογή των βαρών σε σχέση με αυτούς οι οποίοι πλήρωναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε αυτούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να πληρώσουν. Να διασφαλίζεται η κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό όποιος δει αναλυτικά τα μέτρα τα οποία προτείνονται θα δει ότι είναι μέτρα τα οποία αφορούν κυρίως τα μεγαλύτερα εισοδήματα έτσι ώστε να υπάρχει ελάφρυνση στα χαμηλότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Στο ερώτημα αν στην ψήφιση του νομοσχεδίου η κυβέρνηση θα δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης απάντησε: «Αν δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να παραμείνει η κυβέρνηση».

Και σημείωσε: «Νομίζω ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη του κάθε βουλευτή ο οποίος αναγνωρίζει και αντιλαμβάνεται όχι την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά την κρισιμότητα του όλου εγχειρήματος. Οτι αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να φέρουμε μια συμφωνία που να βάζει και το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, προσπαθεί να μην θίξει επαγγέλματα, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να φέρουμε προτάσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Είναι μια συμφωνία που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που προστατεύει συντάξεις, προστατεύει μισθούς, προστατεύει το κοινωνικό κράτος, δεν θίγει το πραγματικό εισόδημα μέσα από μια σειρά από μέτρα, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με τη μάχη που δίνουμε για το χρέος».

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα