Το μήνυμα- σοκ του δημοσιογράφου από την Ηλεία που αυτοπυρπολήθηκε και δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς»
«Δεν μπορώ να αντέξω άλλο την οικονομική ανέχεια. Δεν μπορώ να αντέξω άλλο την κατάστασή μου και αυτή που έχει περιέλθει η χώρα μου. Δεν βλέπω καμία ελπίδα. Σας αποχαιρετώ». Αυτά είναι τα συγκλονιστικά λόγια που έγραψε σε μια κόλλα χαρτί ο συνταξιούχος 78χρονος Ηλίας Φροντιστής, άλλοτε δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα της Πελοποννήσου, λίγα λεπτά προτού πάρει τη μεγάλη απόφαση να τυλίξει το σώμα του στις φλόγες, στο 141ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Τριπόλεως, μπροστά στα έντρομα μάτια των διερχόμενων οδηγών, την περασμένη Παρασκευή.
Το σημείωμα εντοπίστηκε ακριβώς δίπλα του, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απόπειρά του να κόψει το νήμα τιης ζωής του με τον πιο φρικτό τρόπο. Τις φλόγες που κατέκαψαν τη σάρκα του 78χρονου έσβησε πριν να είναι πολύ αργά ένας από τους διερχόμενους οδηγούς, ο οποίος με μια ζακέτα κατάφερε να προστατέψει το σώμα του προτού αυτό καεί ολοκληρωτικά. Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων που σταμάτησαν για να τον βοηθήσουν, πάντως, φαίνεται ότι είχε πάρει την απόφασή του «να τελειώσει», καθώς αυτές ήταν οι κουβέντες που έβγαιναν από τα χείλη του.
Ο παραλίγο αυτόχειρας νοσηλευόταν έως χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Πατρών. Τα τελευταία χρόνια ο Ηλίας Φροντιστής είχε αποσυρθεί από την ενεργή δημοσιογραφία, ωστόσο, παρά τη συνταξιοδότησή του ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα κοινά του Πύργου και η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του έχει συγκλονίσει τόσο τους πρώην συναδέλφους του όσο και απλούς πολίτες που τον γνώρισαν μέσα από την άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.

