Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν ξανά αύριο στις 12.00 ώρα Ελλάδος καθώς δεν κατέληξαν σε συμφωνία στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος του κτιρίου ανέφερε ότι υπήρξε μια συζήτηση σε βάθος για τις ελληνικές προτάσεις, προσθέτοντας πως το θέμα της εμπιστοσύνης βρέθηκε στο προσκήνιο.
Η συνεδρίαση του Eurogroup εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς οι εταίροι αφενός εμφανίζονται να πιέζουν για περισσότερα μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε στην οικονομία το κλείσιμο των τραπεζών και αφετέρου θέτουν θέμα εμπιστοσύνης μετά τα όσα προηγήθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Η Φινλανδία φέρεται να ζητά στο Eurogroup την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, είναι έτοιμη να θέσει βέτο σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φινλανδικός συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχει και το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης σήμερα για το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, οι υπουργοί οικονομικών προσπαθούσαν να συντάξουν ένα κοινό ανακοινωθέν που θα περιγράφει τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ηδη πριν από την έναρξη ο Β. Σόιμπλε προϊδέασε για μια εξαιρετικά δύσκολη συνεδρίαση, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν ένας από τους πολλούς που έθεσαν θέμα εμπιστοσύνης.
Ετσι παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που υπέβαλε η Αθήνα εκτιμήθηκαν ως θετικά από τον Πιέρ Μοσκοβισί, Βάλντις Ντομπρόβσκις αλλά και άλλους ως μείζον αναδεικνύεται το θέμα αν η Αθήνα θα πείσει ότι μπορεί και θέλει να τα εφαρμόσει.


